Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Maxim Februari | Wat data met je leven doen

Irma van Steijn

'Je kunt morele vooroordelen in data niet aanvechten als je ze niet kent.' Filosoof, jurist en romanschrijver Maxim Februari won onlangs de P.C. Hooftprijs 2020 voor zijn essayistische werk. In de essaybundel De onbetrouwbare verteller (2019) schrijft hij onder meer over de invloed van digitale technologie op ons leven, een thema dat al eerder in de roman Klont (2017) aan de orde kwam.

Kunnen we de technologie nog bijsturen of zijn we daarvoor al te laat? En wat kun je doen als individu? Als we Februari mogen geloven zijn we nog niet te laat al moeten we wel oppassen.

In dit literaire programma gaan Coen Peppelenbos en Bart Temme in gesprek met Maxim Februari. Na afloop is er een signeersessie met meet en greet in de hal

Foto: Gerard Monté