Mounir Samuel - Je mag ook niets meer zeggen

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe taal. Maar wie weet eigenlijk nog wat je wel en niet tegen wie kunt zeggen? Op de Nacht van de Filosofie duidt Mounir Samuel de huidige tijdsgeest door middel van de taal die we dagelijks gebruiken.

Je mag ook niets meer zeggen

Met scherpte en humor toont hij aan op welke manieren de Nederlandse taal in- en uitsluit en wat we daaraan kunnen doen. Het is volgens hem niet alleen tijd voor een taal die recht doet, maar ook recht brengt. Hij zet je aan het denken en schuwt geen taboe of ongemak. Hij pleit niet voor een checklist of verboden woordenlijst, maar waarden voor de woorden om zo een ‘diversvaardige’ samenleving te creëren die in staat is om ook de moeilijkste maar noodzakelijke gesprekken te voeren en nu keuzes te maken voor die er simpelweg niet meer zijn.

‘Ik maak niet monddood, maar geef een nieuwe mond vol’, aldus Mounir. Een talk die de nodige gesprekstof geeft dus!

Over Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989) is altijd op zoek naar antwoorden op de grote vragen van deze tijd. Dit doet hij als politicoloog, auteur, publicist, performance artiest, trainer, presentator & cultureel ondernemer op het snijvlak van media, politiek, religie, taal, cultuur & klimaat.

Foto: Nienke van Denderen


terug naar De Nacht van de Filosofie