Esther de Jong, Tolls, Wouter van der Wal en de film Het grandioze falen

Esther de Jong, Tolls en Wouter van der Wal

Esther de Jong, Tolls en Wouter van der Wal verzorgen de muziek op de Nacht van de Filosofie. Deep Grooves gaat in De Bak door tot in de kleine uurtjes.

Esther de Jong

Esther de Jong

Esther de Jong (Dokkum, 1994) schrijft Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld. Een wereld waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar ruimte is om nóg dieper te graven. Want tja, Esther houdt nu eenmaal van graven.

Esther is altijd op zoek naar het bekende én naar een rand om op te kunnen lopen… Van zichzelf, van mij, van jou, van de aanschouwer. Hopende iemand stil te doen staan, een oog te openen, een wenkbrauw te doen optrekken of iets open te breken.
In Esther’s muziek hoor je invloeden van artiesten als Father John Misty, Josh T. Pearson, WENDE en Robert Long. Ze focust voornamelijk op tekst, ondersteund door performance en gitaar (en hier en daar een andere aanvulling). Hopelijk komen de droefgeestige verhalen je net iets te dichtbij. Gedeelde smart is immers halve smart. En als laatste: Laten we met z’n allen vooral niet zweven, maar zakken.

Over Esther:
In 2015 studeerde Esther de Jong af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Zij is onder andere actief geweest in bands O, Kutjes en Hilbrandt en trad o.a. op bij Oerol, Noorderzon, Vera Downstage, Incubate, Solar, Freeze Festival en Eurosonic. Ook zat ze in de selectie van Popronde 2018. Ze is tegenwoordig ook onderdeel van de band Tolls. Op dit moment is Esther bezig met een huiskamertour samen met Tolls. In januari kwam haar eerste single ‘Meters diep’ uit onder het label Excelsior Recordings.

Foto: Denis Janssens

Tolls

Tolls

Tolls (Daan van Beijeren) brengt zijn publiek tot zwijgen en dat is niet vreemd. Volgens 3voor12 is Tolls een interessante verrassing die de aandacht van zijn publiek met een glimlach weet te pakken. Geboren op een woonboot in Amsterdam, heeft singer-songwriter Tolls de golving van het water meegekregen met zijn luistermuziek met indie en pop-invloeden.

Tolls speelde mee met Popronde en behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso.

2017 stond in het teken van het opnemen van zijn debuutabum. Als act van ‘Studio Oerol’ mocht Tolls zijn plaat opnemen op Terschelling. Het debuutalbum ‘Blijf Je Koel’ verscheen eind 2018 met een presentatie op Explore the North.
 

Wouter van der Wal

Wouter van der Wal

Wouter is een vrolijke muzikant die je meeneemt in zijn melodieuze, poëtische en fantasierijke nummers. Zijn muziek heeft een vrolijke, filosofische, sprookjesachtige of realistische insteek. Elk lied is een verhaal, een wereld op zichzelf.

Over Wouter:
Wouter van der Wal won in 2016 de finale van De beste kampvuurmuzikant van Nederland, georganiseerd door natuurcampingorganisatie De Groene Koepel.
Naar aanleiding daarvan startte de theatermaker en singer-songwriter een 'kampvuurtour' langs kampeerterreinen. Hij stookte vuurtjes door heel Nederland, tot in België en Frankrijk aan toe. De fantasierijke, verhalende liedjes van Wondere Wouter zijn geschikt voor jong en oud.  

Deep grooves

Luister en swing in café de bak naar de jazzy en soulfulle muziek van Deepgrooves. Na 24.00 uur gaan we nog even door tot in de kleine uurtjes.

Het grandioze falen - film van Natte Haring

Kort komisch drama over grootheidswaanzin, de kunst van jezelf voorliegen en onvoorwaardelijke vriendschap. Als een mislukte jongeman terugkeert naar Leeuwarden, zitten zijn oude vrienden vol plannen.

Marcus stond ooit als veelbelovend te boek. Als hij met hangende pootjes terugkeert naar Leeuwarden, brengt hij wekenlang door op de bank van zijn moeder. Maar hij rekent buiten zijn oude schoolvrienden, een stel drieste plannenmakers die hem subiet meeslepen naar hun stamkroeg. Simpelweg omdat ze geloven in Marcus en zijn talent en omdat ze hem nodig hebben om hun doldwaze plannen werkelijkheid te laten worden. Komisch en ontroerend drama over een groep aanklooiers in een stad vol probeersels en ambitieuze projecten.

  • Een film van Natte Haring
  • Regie: Max Lunter
  • Scenario: Wessel de Vries
  • Producer: Hidde de Vries
  • Met: Ali Zijlstra, Bart Harder, Nuria Zantman, Freek den Hartogh, Benjamin Moen, Phi Nguyen, Jip van den Dool, Dennie Lukkezen & Jip Smit