Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Oek de Jong | Een uur dat een leven bepaalt

Oek de Jong

In Oek de Jong’s laatste veelgeprezen roman Zwarte schuur (2019) wordt de hoofdpersoon, de schilder Maris Coppoolse, op het hoogtepunt van zijn roem geconfronteerd met een onthulling over een misdaad uit zijn jeugd.

Die onthulling schokt al zijn vrienden en bekenden en de hoofdpersoon zal zich opnieuw moeten verhouden tot zijn jeugd. Eén onbesuisd moment kan zorgen voor een leven vol schuldgevoel. 'Bepalend zijn ook momenten, waarop de dingen zich onafwendbaar in één richting lijken te voltrekken, een reeks handelingen die ineens onontkoombaar lijkt, een eigen dynamiek krijgt – die momenten bepalen ons ook,' schreef NRC Handelsblad in een lovende recensie.

In dit literaire programma gaan Coen Peppelenbos en Bart Temme in gesprek met Oek de Jong. Na afloop is er een signeersessie met meet en greet in de hal.

Foto: Marie-Jeanne van Hövell tot Westervlier