Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Pete Wu & Thomas van der Meer | De waarheid over jezelf zijn

Thomas van der Meer

Dat Pete Wu zijn moeder via WhatsApp op de hoogte bracht van zijn homoseksualiteit geeft misschien aan dat het onderwerp nog niet zo gemakkelijk ligt binnen de Chinese gemeenschap.

Pete Wu spreekt over zijn boek De bananengeneratie (2019); over het dubbelleven van de tweede generatie Chinese Nederlanders, de clash tussen de verwachtingen van de Nederlandse maatschappij en van zijn Chinese ouders en de positie van Aziatische mannen in de homowereld. Ook komt de recente racistische golf naar aanleiding van het coronavirus aan de orde. Dat is niet de eerste golf.

De in Leeuwarden geboren schrijver Thomas van der Meer is met zijn debuut Welkom bij de Club (2019) meteen geplaatst op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. In de roman vertelt hoofdpersoon Thomas over zijn ervaringen als transgender en in hoeverre dat als normaal of afwijkend wordt gezien. Het zijn vooral de reacties van anderen die deze waarheid ongemakkelijk maken. 'Een verwarrende, ontregelende, overtuigende en heldere roman over onduidelijkheden. Soms hilarisch, soms schrijnend, van het begin tot het eind geslaagd,' schreef de Leeuwarder Courant.

In dit literaire programma gaan Coen Peppelenbos en Bart Temme in gesprek met Pete Wu en Thomas van der Meer. Na afloop is er een signeersessie met meet en greet in de hal.