Roel Klopstra – het Socratisch gesprek

Welke vragen roepen bij jou de begrippen ‘weerloos en waardevol’ op? Is alles van waarde weerloos, zoals Lucebert ooit dichtte? Heb je persoonlijke ervaringen waarbij iets waardevols weerloos werd? In een Socratisch gesprek met Roel Klopstra filosofeer je over ingebracht vragen en reflecteer je op persoonlijke ervaringen.

Motto voor dit gesprek: Ware rijkdom is meer dan geld - Xenophon (ca. 430-355 v.Chr.)

Aan het eind wordt aan de deelnemers gevraagd om op te schrijven wat je belangrijk vindt aan het onderwerp en dat aan de deelnemers voor te lezen.

Over Roel Klopstra

Roel Klopstra heeft in tal van managementfuncties samengewerkt met mensen met diverse achtergronden. Hij heeft nu een eigen Filosofische Praktijk, waarin hij zich richt op het voeren van individuele en (Socratische) groepsgesprekken. Daarnaast verzorgt hij trainingen, workshops en cursussen, geeft hij lezingen en organiseert hij leesgroepen.

Aan de Rijksuniversiteit te Groningen heeft hij de Master Filosofie voltooid. Het onderwerp van zijn these was ‘Polarisatie en de klimaatcrisis’. Verder heeft hij aan de Internationale School voor Wijsbegeerte de beroepsopleidingen Filosofisch Practicus en Socratisch Gespreksleider succesvol afgerond.

Voor informatie: zie www.roelklopstra.nl

Via zijn website is ook een aantal podcasts te beluisteren met als titel ‘Thuiskomen in Fryslân’.


terug naar De Nacht van de Filosofie