Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Ids Tjaarda en Rick Zijlstra - Absoluut nulpunt

Ids Tjaarda en Rick Zijlstra

Fragmentarische voorstelling over identiteit en acceptatie, verteld vanuit een rauw en donker perspectief, over de worsteling binnen identiteit. Onderwerpen als gender, seksuele geaardheid en seks komen naar voren. Er wordt gekeken naar de verhouden tussen de persoonlijke en intieme onderwerpen en hoe de wereld om je heen daar naar kan kijken. Een proces van zelfontdekking, weigeren, accepteren, het stellen van vragen en nieuwsgierig blijven.

Wat is jouw nulpunt?
Jouw einde en begin.
Jouw gender. Sekse.
Jouw Seks. Identiteit.
Verpakt in een mooi jasje.
Naakt, Fragiel, Rauw, onaf.

niet af
 

over Ids Tjaarda en Rick Zijlstra

Jonge Makers Rick en Ids zijn studenten aan de Academie van Popcultuur in Leeuwarden. Ze leerden elkaar kennen op de mbo opleiding Artiest Theater, waar ze al snel een gedeelde fascinatie voor het thema identiteit ontwikkelden. Met hun voorstelling ‘absoluut nulpunt’ stonden ze al op verschillende festivals en vormden ze een schakel voor '8ste dag', één van de evenementen van Leeuwarden Culturele Hoofstad 2018.’ Ook maakten Rick en Ids samen het project "ik Ben", een educatieve voorstelling/ project over homoseksualiteit en genderidentiteit op de middelbare school.

"Wij vinden het belangrijk om deze onderwerpen bespreekbaar te maken zodat we elkaar beter leren begrijpen. Wanneer we elkaar beter begrijpen, zullen we elkaar ook met meer respect behandelen en zijn we als mens minder snel vreemd of raar voor elkaar”.