maak veilig gebruik van de digitale wereld

de kleinste privacyshow

Een programma vol gekke quizjes, mini-colleges en zelfs een bingo waarin je allerlei handige dingen leert over online veiligheid en privacy. Hoe bedenk ik het allerbeste wachtwoord? Hoe herken ik een nep e-mail? Wat zijn cookies en trackers? Zomaar een paar vragen waar je tijdens De Kleinste Privacyshow een antwoord op krijgt. De show is een initiatief van de Friese bibliotheken. Meer info.

data detox kit

De Friese bibliotheken hebben een Data Detox Kit ontwikkeld. Hiermee volg je een achtdaagse kuur, waarbij je elke dag meer leert over je ‘digitale persoonlijkheid’.

Je leert bewuster je smartphone of social media te gebruiken.

 

digitaal café

Handige weetjes, tips en trucs over het gebruik van je tablet of mobiele telefoon uitwisselen? Dat kan tijdens het gratis digitaal café in dbieb Leeuwarden. In het voorjaar van 2019 staan de digitale café's in het teken van privacy. Kom je ook? De koffie en thee staan voor je klaar!

Op donderdag 9 mei 2019 van 15.00 tot 16.30 uur is het onderwerp nepmails en phishing.

digitaal café - nepmails en phishing

Iedereen ontvangt wel eens nepmails waarin criminelen zich voordoen als een overheidsinstelling, bank of ander bedrijf. Soms word je ook telefonisch benaderd. Waar moet je op letten om geen slachtoffer te worden van ‘Phishing’?

meer informatie