Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

richtlijnen voor zaalverhuur en deelname aan activiteiten

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. Dit zijn onze algemene richtlijnen:

Algemene richtlijnen

  • Per vestiging is een maximaal aantal bezoekers bepaald.
  • In de dorpsvestigingen ontvang je bij binnenkomst een toegangsitem, dat je bij vertrek weer kunt inleveren.
  • In dbieb Leeuwarden maken we gebruik van een deurteller waarmee we het maximale aantal bezoekers kunnen reguleren.
  • We adviseren onze bezoekers om een niet-medisch mondkapje te dragen. Dit is echter niet verplicht.
  • Onze medewerkers dragen niet-medische mondkapjes.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Maak geen handcontact
  • Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee
  • Verkouden of griepklachten? Blijf thuis (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft)
  • Er wordt toegezien op naleving van de richtlijnen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op, je kunt erop worden aangesproken.

Daarnaast hebben we nog aanvullende maatregelen getroffen om een veilig bezoek en deelname aan onze activiteiten mogelijk te maken. Die leggen we hieronder stapsgewijs uit.  

Zaalverhuur

Onze vergaderruimtes zijn weer beschikbaar. Om de 1,5 meter richtlijnen te kunnen waarborgen, hebben we de zaalcapaciteit aangepast. Dit betekent dat er minder personen in de ruimte kunnen worden toegelaten. Daarnaast zijn de algemene richtlijnen van toepassing, die op deze pagina worden uitgelegd.

Deelname aan cursussen, workshops en lezingen

Online reserveren
Het reserveren van een cursus, workshop, lezing of college verloopt online, via de webagenda op onze website. Het voordeel van een online reservering is dat persoonlijk/handcontact vermeden wordt.

Ontvangst in dbieb
Bij binnenkomst in dbieb word je verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Hij of zij draagt een mondkapje en bewaart natuurlijk 1,5 meter afstand, geheel volgens de richtlijnen.

Dragen van mondkapjes
Bij een bezoek aan dbieb wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd. Dit is echter niet verplicht. Dit advies geldt ook voor deelnemers aan een cursus of activiteit. Mondkapjes mogen af als cursisten gaan zitten (tijdens de activiteit). De cursusleider hoeft geen mondkapje te dragen als hij voor de groep staat, omdat hij anders niet goed te verstaan is. Natuurlijk bewaart hij voldoende afstand tot de cursisten.

Looproutes
In dbieb worden looproutes aangegeven aan de hand van pijlen. Voorafgaand aan de activiteit wacht je, samen met de andere deelnemers, in de centrale hal. De gastvrouw loopt vervolgens mee naar de juiste cursusruimte. Hou onderweg rekening met andere bezoekers en geef elkaar de ruimte als dit nodig is.

Aantal deelnemers
Afhankelijk van de cursusruimte en de aard van de activiteit kan een maximaal aantal deelnemers meedoen. Dit aantal is een stuk kleiner dan normaal het geval was. Dat is nodig om de 1,5 meter afstand tussen deelnemers te kunnen garanderen.

Desinfectiemiddelen
Bij de ingang van dbieb en in de cursusruimtes zijn desinfectiemiddelen aanwezig. Als je het prettig vindt, kun je voor aanvang van de activiteit je zitplek desinfecteren. In ieder geval doe je dit na afloop van de activiteit. Deze flacons met desinfectiemiddel worden steeds na afloop gereinigd.

Luchtreinigers
Als extra maatregel staat in elke cursusruimte een luchtzuiveringsmachine, die de lucht filtert. Hiermee zorgen we voor een optimale luchtkwaliteit.

Zaalopstelling
Afhankelijk van de cursusruimte en het aantal deelnemers is gekozen voor een vaste zaalopstelling. Dat is nodig om 1,5 meter afstand tussen deelnemers te kunnen garanderen. Om die reden is het belangrijk dat de opstelling niet gewijzigd wordt. Geef elkaar de ruimte om in de zaal naar een tafel toe te lopen.

Verlaten van dbieb
Je verlaat dbieb na de activiteit afzonderlijk. Er is voldoende ruimte om afstand te bewaren.

Twijfel over deelname
Twijfel je over de veiligheid in dbieb, neem dan gerust contact met ons op. We kijken dan samen of we er iets aan kunnen doen, zodat je alsnog met een veilig gevoel kunt deelnemen. Is je twijfel niet weggenomen, dan kun je dat aangeven en restitueren we het cursusgeld.

Gezondheidsklachten
Bij gezondheidsklachten vragen we je om thuis te blijven. Neem wel even contact met ons op zodat we op de hoogte zijn en samen kunnen kijken naar een gepast oplossing voor de gemiste les(sen).