De Waardenzegger - Joes+Manon

Gehackt op insta, getagd in naaktfoto's of last van een technek? Geen zorgen, de Waardenzegger is here to help. De door de Nederlandse ontwerpers Joes + Manon ontworpen installatie ‘de Waardenzegger’ helpt je te begrijpen en te voorspellen wat je er zelf aan kunt doen.

Joes + Manon ontwikkelden binnen het project ‘Techneut zoekt Ontwerper’ voor The Glass Room expositie ‘de Waardenzegger’. Deze installatie is een uitwerking van een onderzoeksproces hoe de aanpak van het digitaal moreel kompas van ROC Friese Poort tastbaar gemaakt kan worden.

Met dit project slaan ontwerpers Joes en Manon samen met Fers en ROC Friese Poort de handen ineen om de expositie van The Glass Room aan te vullen met een Digitaal Moreel Kompas voor jongeren (16 -18 jaar). Met dit kompas willen ze de urgentie en onderliggende waarden invoelbaar en grijpbaar maken en jongeren prikkelen om hun eigen en elkaars digitaal moreel kompas (kritisch en blijvend) te bevragen.

Dit is een project binnen de gezamenlijke call ‘Techneut zoekt ontwerper’ met Cultuur Eindhoven. Binnen deze call werden veelbelovende technische projecten gematched met ontwerpers om de projecten verder te brengen en meer impact te realiseren.


Lees meer over Joes+Manon