Google Society - Tactical Technology & La Loma

Hoe zou jouw week zonder Google eruitzien? Toen journalist Kashmir Hill een week lang de producten en diensten van Google opgaf, moest ze beginnen met het blokkeren van negen miljoen IP-adressen die Google beheerde.

Ze moest ook alternatieven zoeken voor de zoekmachine, agenda, e-mail, documenten en kaarten die Google biedt. Ze ontdekte daarnaast dat ze Uber, Lyft of Spotify niet kon gebruiken, omdat ze afhankelijk waren van de ondersteuning van Google.

Deze diagram toont de omvang van Google met een portfolio van 250 producten en diensten. Selecteer de Google-producten die jij het meest gebruikt en verplaats de schijven om te zien hoe ver Google reikt in jouw dagelijkse interacties en hoeveel miljarden mensen vertrouwen op dezelfde producten als jij. Als gebruikers Google vertrouwen om de informatie van de wereld te ordenen, wat zou er dan nodig zijn om dat te veranderen?

De illustratie toont ook de advertentie-inkomstengroei van het bedrijf door de jaren heen. Hoewel Google en het moederbedrijf Alphabet een groot aantal uiteenlopende producten maken hebben ze één hoofdinkomstenstroom: het leveren van advertentiediensten.

Voor The Glass Room ontwierpen Tactical Technology en La Loma ook ‘Fertility Chip’ en ‘Amazonification’

Lees meer over La Loma (Carolina Padilla | Daniel Páez | Julia Wolf)