Ik heb een vraag over


dbieb neemt voorzorgsmaatregelen in verband met het Coronavirus. Er zijn daarom tot en met 28 april geen spreekuren. Voor vragen over belastingen, schulden, formulieren en regelingen kunnen klanten terecht met telefonische vragen. Meer informatie op de website van het Buurtservicepunt.

Individuele coachingsgesprekken kunnen wel gepland worden. In een gratis individueel gesprek (40 minuten) met Sylvia Hemminga van BOIZCA krijg je meer zicht op jezelf, jouw kwaliteiten en jouw kansen op werk. Plaats, datum en tijdstip worden gepland afhankelijk van de openingstijden en in overleg.

Roel Klopstra ook bereikbaar is voor video-consult bereikbaar. Belangstellenden kunnen mailen naar info@roelklopstra.nl of bellen naar 06 - 51440372. We spreken dan af welke videobel dienst we gaan gebruiken.

Werk in de techniek

elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties)
12.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden

Wil je aan de slag in de techniek? Kom dan kennismaken met medewerkers van Werk & Vakmanschap. Zij informeren je graag over de carrièremogelijkheden in de metaal, elektro-, proces- en infratechniek.

Aanmelden telefonisch op 050-5290433 of via e-mail friesland@werkenvakmanschap.nl

Loopbaanadvies

elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties)
12.00 - 14.00 uur, dbieb Leeuwarden

Zoek je een nieuwe uitdaging of wil je weer energie halen uit je huidige werk en hou je graag de regie in eigen handen? Wil je een manier vinden om gezond door te blijven werken, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Tijdens de Omslag Lunch Break van Buro Omslag ben je van harte welkom voor vrijblijvend loopbaanadvies, loopbaanvragen of een cv-check.

Walk&Talk

elke eerste dinsdag van de maand, 10.00 - 12.00 uur, dbieb Burgum
elke tweede dinsdag van de maand, 10.00 - 12.00 uur, dbieb Leeuwarden (m.u.v. de maand augustus)

Walk&Talk is dé koffiepauze voor werk-zoekenden. Om nieuwe ideeën en energie op te doen, om hulp te vragen, of om ervaringen uit te wisselen. Soms is er een gastspreker of deskundige die over een bepaald onderwerp vertelt. Het maakt niet uit hoe lang of kort je al op zoek bent, we zien je graag bij Walk&Talk!

Financieel advies

elke vrijdag van 12.30 - 14.30 uur in dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties)

Heb je aan het einde van jouw budget nog een stuk maand over? Voor iedereen die wel wat budgethulp kan gebruiken, houden de vrijwilligers van het Buurtservicepunt een inloopmoment. Bijvoorbeeld om je op weg te helpen bij het op orde brengen van je administratie. Ook kunnen ze je advies geven over hoe en wat te regelen bij schulden. Je kunt gratis, zonder afspraak binnen lopen.
 

Belastingen en Toeslagen

elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur in de dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties)

Heb je hulp nodig bij de belastingaangifte voor particulieren of het aanvragen van toeslagen of heb je vragen over deze zaken, loop dan vrij binnen voor deskundige hulp vanuit het Buurtservicepunt.

 

Juridisch Advies

elke vrijdag van 11.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden

Bij Rechtshulp Noord Advocaten kun je met vragen op vrijwel elk rechtsterrein terecht, zoals wonen, werken, uitkeringen, familierecht, conflicten met de overheid, strafrecht, vreemdelingenrecht, consumentenrecht, erfrecht.

Afspraak telefonisch via 050-5474760 of via e-mail info.gron@rechtshulpnoord.nl, of zonder afspraak (houd rekening met wachttijden)

 

Coaching

op afspraak in dbieb Leeuwarden, Grou of Burgum

In een gratis individueel gesprek (40 minuten) met Sylvia Hemminga van BOIZCA krijg je meer zicht op jezelf, jouw kwaliteiten en jouw kansen op werk. Het gesprek vindt plaats in dbieb Leeuwarden, dbieb Grou of dbieb Burgum. Datum en tijdstip worden gepland afhankelijk van de openingstijden en in overleg.
 

Laten we eens praten over de dood

elke eerste donderdag van de maand, 14.00-16.00 uur, dbieb Leeuwarden (m.u.v. de schoolvakanties)

Iedere eerste donderdag(middag) van de maand kun je bij dbieb terecht voor alle informatie rondom afscheid en overlijden.
Hannie Schuurman is Register/Executeur en geeft op een heldere manier uitleg over nalatenschappen, testamenten en erven.
Jessica Monsma is uitvaartbegeleidster. Ze kijkt graag met je mee en inspireert je over mogelijkheden.
 

Filosofisch spreekuur

elke derde donderdag van de maand, gratis
16.00-17.30 uur, dbieb Leeuwarden (de Stille)

Praktisch filosoof Roel Klopstra biedt gesprekken aan (van 45 minuten) om allerlei levensvragen te onderzoeken, te ontwarren en gezamenlijk te overdenken. ‘Geef ik voldoende zin aan mijn leven, maak ik de juiste keuzes, mag ik verdrietig zijn, ben ik een goede opvoeder’ zijn voorbeelden van dergelijke vragen. Roel geeft je na afloop een vraag mee naar huis om te overdenken.

Aanmelden mag, maar hoeft niet
info@roelklopstra.nl | 06 – 51440372

 

Informatiepunt digitale overheid

elke dinsdag van 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke vrijdag van 10.00-14.30 uur, dbieb Leeuwarden

Je kunt terecht bij het informatiepunt digitale overheid met al je vragen over wonen, werk , welzijn en alle andere vragen over de volgende dienstverlenende organisaties: CAK, DUO, CJIB, RDW, UWV, CIZ, SVB en belastingdienst.
We werken samen met het Buurtservicepunt  die tijdens gratis inloopspreekuren voor je klaar zitten om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden of je naar de juiste persoon door te verwijzen. Je kunt terecht zonder afspraak.
 

Digitale vragen

elke dinsdag 13.30-16.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke donderdag 13.30-16.00 uur, MFC Camminghaburen
(m.u.v de schoolvakanties).

Vragen over gebruik van je computer, telefoon of internet? Stap eens binnen bij de digi-dinsdag of digi-donderdag, je hoeft geen afspraak te maken. Er zitten vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met vragen over bijvoorbeeld:
• internetbankieren
• het downloaden van een app
• veilig het web op: hoe stel je je virusscanner firewall in