week van de alfabetisering

 

Van maandag 9 tot en met zondag 15 september komt dbieb, samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Kom naar dbieb om een expeditie te volgen en ontdek wat het betekent om niet goed te kunnen lezen en schrijven. In heel Nederland doen gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele duizenden mensen mee aan de Week van de Alfabetisering. Het doel: zich inzetten voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen!

 

 

Een dag uit het leven van een laaggeletterde

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen grote moeite met lezen, rekenen en schrijven. De overheid doet weinig. In deze Week van de Alfabetisering: een dag uit het leven van een laaggeletterde. Klik op de knop hieronder om deze dag mee te maken. Scroll dan op de pagina naar beneden en klik op de knop beluisteren.

Praktijkvoorbeeld

 

 

Op expeditie in dbieb

De expeditie (van ca. 1,5 uur) bestaat uit een routekaart die je leidt langs verschillende plekken in dbieb. Je kunt een film bekijken, een game en een leestest doen, luisteren naar een verhaal en nog veel meer.

 

 

 

Leren computeren?

Vind jij computeren lastig? Doe mee aan een van de oefengroepen om de basis onder de knie te krijgen. Meer weten? Er zijn inloopmomenten en gratis cursussen om je kennis uit te breiden.

   

Nederlands leren?

Wie de Nederlandse taal (nog) niet goed beheerst, kan dit in dbieb leren. Er zijn allerlei taalgroepen om te oefenen met lezen en schrijven.

 

 

Ik heb een vraag over...

Met je vragen over over werk, geld, recht, met levensvragen of digitale vragen kun je in dbieb terecht voor gratis advies. Er zijn verschillende inloopmomenten, waar specialisten je op weg helpen.