Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Game over

Lieve Edward Ann Napolitano

Jasper Boks

18-2-2020 - Tip van Anneke

Als enorme dartfan, moest ik natuurlijk dit boek lezen over DE dartlegende van Nederland. De inmiddels bekende slogan: 'de man die het darten in Nederland op de kaart heeft gezet', wil ik dan ook graag aanhalen. Ik volg alle wedstrijden en het kroegspelletje van weleer is dan ook inmiddels verworden tot een sport waar goed geld mee te verdienen is. Volg je het een tijdje, dan leer je de spelers kennen, ieder met zijn eigen (eigen)aardigheden.

Het boek over Raymond (Barney) is zeer de moeite waard om te lezen, omdat het niet alleen gaat over de uitputtende wereld van het reizen voor de sport, maar met name over hoe Raymond dat zelf heeft ervaren. Het is een complex persoon, vooral voor zichzelf. Het gaat over zijn jeugd, hoe hij begonnen is met het spelletje, wat hij heeft bereikt. Hij beseft dat (nog steeds) niet, vindt het lastig om te zien wat hij bereikt heeft, kijkt alleen naar wat niet lukte en weet wel dat hij mensen veel plezier heeft gegeven door te spelen, maar alleen winnen is belangrijk. Er lijkt voor hem altijd iets negatiefs te blijven hangen, zoals hij zelf in het boek aangeeft: "ik heb altijd pech". "Ik ben wel 5x wereldkampioen, maar de 6x verloor ik!" “Als ik morgen besluit kapper te worden, zal je zien dat er alleen nog kale mensen worden geboren”. Deze gedachtegang heeft hij vaak, is een beetje de insteek van zijn levenspatroon. Zocht er vaak en veel hulp voor, maar gaf weinig verlichting. Hij worstelt en strijdt en zoals hij zelf zegt: ik heb de finale van mezelf verloren!
Alleen de 1e plek telt voor hem!

Het is buitengewoon jammer voor zijn vele fans dat hij afscheid heeft genomen, ook al gun je hem, zeker na het lezen van het boek, rust en tevredenheid. En toch zijn er weer twijfels bij hem... zal hij terugkomen?

Zeer de moeite waard om te lezen, zelfs als je niets met darten hebt!

Leen deze titel

 • Game over

  Jasper Boks

  Verhalen en anekdotes over het leven en het laatste seizoen van de Nederlandse profdarter Raymond van Barneveld (1967).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Game over

 • Game over

  Jasper Boks

  Verhalen en anekdotes over het leven en het laatste seizoen van de Nederlandse profdarter Raymond van Barneveld (1967).

  E-book

  Bekijk details van Game over

 • Raymond van Barneveld

  Jasper Boks

  Een postbode die het schopt tot vijfvoudig wereldkampioen. Een jongen uit een Haagse volksbuurt die het darts in Nederland op de kaart zette. Iemand die rijk en beroemd wordt dankzij drie dartspijlen....

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Raymond van Barneveld

Anneke

Als kind las ik al graag en veel! Daarna alle talen in het vakkenpakket met de bijbehorende boeken te 'moeten' lezen in allerlei talen!! Taal is dan ook mijn ding: Engels gaan studeren. Toch de medische wereld ingegaan, dus ook geïnteresseerd in medische verhalen/thema’s. Mijn interesse gaat allereerst uit naar literaire en psychologische thrillers, maar tegenwoordig ook veel op zoek naar waargebeurd of biografieën. Onder het mom: wat drijft de mens? Ook ben ik voorleesvrijwilliger zodra dat weer kan, voornamelijk omdat het zo belangrijk is kinderen kennis te laten maken met taal/ lezen. Het plan is nog steeds zelf een boek te schrijven... ooit.
Veel leesplezier!

Tips van Anneke

alle tips van Anneke

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb