Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

op school

Video dbieb op school

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs en bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

bekijk de video

Leestips

Vind je lezen lastig nu de schoolbieb is gesloten? Hoeft niet! Hier vind je allemaal superleuke leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. En wist jij dat je je hond ook kunt voorlezen? Wekelijks komen er nieuwe leestips en filmpjes bij. Lekker blijven lezen dus!

De #biebchallenge

Zin in een uitdaging? Doe mee met de #biebchallenge! Elke week kun je meedoen aan een nieuwe challenge van de Friese bibliotheken. Lees bijvoorbeeld anderhalve meter, maak een robotarm of creëer een rebus die andere deelnemers kunnen raden. Challenge gedaan? Deel hem op Instagram of Facebook met #biebchallenge!