dbieb dossiers

terug naar collectie

De digitale dossiers van dbieb bieden betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg in tekst en beeld. Een dossier wordt gemaakt naar aanleiding van een activiteit al dan niet samen met één van onze partners. Elk dossier gaat over een maatschappelijk actueel onderwerp met een lokale component.Naast eigen dossiers verwijzen we ook graag naar betrouwbare en toegankelijke informatie van andere bibliotheken en van partners.


Uitgelicht

 • Laaggeletterdheid

  Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven. Dit dossier geeft informatie over laaggeletterdheid, de gevolgen ervan en verschillende initiatieven om laaggeletterdheid te bestrijden.

  lees meer >

 • Vluchtelingen

  Dit dossier geeft informatie over opvanglocaties, het vluchtelingenprobleem in het algemeen, er zijn persoonlijke verhalen en verwijzingen naar fysieke media. 

  lees meer >

 • Besparen en budgetteren

  In dit dossier vind je informatie over compensatieregelingen voor energie, tips over besparen en budgetteren en informatie over hulp die je kunt krijgen.

  lees meer >

Literaire dossiers van de Koninklijke Bibliotheek

Dossiers over dichters, de dichter de vaderlands, historische dichters en verwijzingen naar speciale collecties van bijzondere boeken.

lees meer