Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

dbieb dossiers

De digitale dossiers van dbieb bieden betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg in tekst en beeld. Een dossier wordt gemaakt naar aanleiding van een activiteit al dan niet samen met één van onze partners. Elk dossier gaat over een maatschappelijk actueel onderwerp met een lokale component.

Naast eigen dossiers verwijzen we ook graag naar betrouwbare en toegankelijke informatie van andere bibliotheken en van partners.

dossiers van andere bibliotheken

Digitale etalages van de Plusbibliotheken  Startpunt naar websites over uiteenlopende onderwerpen met o.a de dossiers: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.

Literaire dossiers van de Koninklijke Bibliotheek  Achtergronden bij actuele onderwerpen en dossiers over o.a. schrijvers en literatuur, politiek, cultuur, geschiedenis en sport.

duurzame energie lokale initiatieven