Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

dbieb dossiers

terug naar collectie

De digitale dossiers van dbieb bieden betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg in tekst en beeld. Een dossier wordt gemaakt naar aanleiding van een activiteit al dan niet samen met één van onze partners. Elk dossier gaat over een maatschappelijk actueel onderwerp met een lokale component.Naast eigen dossiers verwijzen we ook graag naar betrouwbare en toegankelijke informatie van andere bibliotheken en van partners.


Uitgelicht

  • 75 jaar vrijheid

    Omdat wij sinds 1945 vrijheid kennen wijdt dbieb een dossier aan dit onderwerp. Leer en lees meer over bezetters, bevrijders, onderduikers en de oorlog in Friesland.

    lees meer >

  • Internetveiligheid

    Verschillende risico’s op het internet zijn voor je op een rijtje gezet in het digitale dossier Internetveiligheid. In dit dossier kun je lezen wat je zelf kunt doen om veilig te internetten en waar je meldpunten kunt vinden, mocht er toch onverhoopt iets misgaan.

    lees meer >

Digitale etalages van Plusbibliotheken

Startpunt naar websites over uiteenlopende onderwerpen met o.a de dossiers: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.

Literaire dossiers van de Koninklijke Bibliotheek

Startpunt naar websites over uiteenlopende onderwerpen met o.a de dossiers: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.