Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

over ons

dbieb

dbieb is een moderne bibliotheek met vijf vestigingen in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel. dbieb is de meest openbare plek van stad en dorp waar je zonder drempel naar binnen kunt lopen. Om inspiratie op te doen, om te lezen, te ontdekken, te leren of om mensen te ontmoeten.

Wij zijn er niet alleen voor onze trouwe leden; wij zijn er voor iedereen, van 0 tot 100, die zich wil blijven ontwikkelen.

dé plek voor iedereen

In onze samenleving zien wij hoe belangrijk het is om een plek te creëren die laagdrempelig is voor iedereen. Dat is dbieb: dé openbare plek van jouw stad of dorp waar je altijd welkom bent en waar je zo binnen kunt lopen. Niemand verwacht hier iets van je. dbieb is een plek waar je elkaar ontmoet en kunt praten over alles wat je bezig houdt.
Onze leden en bezoekers denken actief mee over de invulling van onze programmering. We luisteren naar de behoeften van onze inwoners en omarmen hun initiatieven.  

Doelstelling

‘Wij inspireren iedereen om zich een leven lang te ontwikkelen’.

Dat kan alleen wanneer je gestimuleerd wordt om nieuwe dingen te blijven ontdekken. Als je op de hoogte bent van actuele thema’s, kennismaakt met nieuwe vaardigheden en Friese-, en andere culturen kunt ontdekken. Op deze manier verbreden wij de horizon van onze leden en bezoekers.

Je bent nooit te oud om te leren en nooit te jong om ermee te beginnen.
 

Algemene gegevens

dbieb / Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân

 • Postbus 2556, 8901 AB Leeuwarden
 • Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden
 • (058) 234 77 77
 • info@dbieb.nl
 • Directeur/bestuurder: mevr. M. van der Meer
 • Fiscaal nummer: 81.26.94.521.B01
 • KvK nummer: 01102177

Organisatie

Directeur-bestuurder: mevr. M. van der Meer
Manager Bedrijfsvoering:
de heer drs. H.P. Algra
Manager Onderwijs & Informatiebeleid:
mevr. C. van der Schuit
Teamleider Bibliotheken stad:
mevr. N. Bevers
Teamleider Bibliotheken dorpen:
mevr. W. Quarré
Teamleider Programmering:
de heer A. Nijboer
Teamleider Onderwijs:
mevr. M. Boomsma

ANBI-status

dbieb / Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân heeft een Culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Dat betekent dat je een schenking of een erfenis met 25% extra kunt aftrekken van de belasting. Wil je hierover meer weten? Kijk op de site van de belastingdienst.
Overweeg je een gift? Neem dan contact op via het contactformulier of maak je vrijwillige bijdrage over op rekeningnummer NL64RABO0133510867 t.n.v. Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân te Leeuwarden. Vermeld bij het overmaken duidelijk dat het om een gift gaat, dat heb je nodig als bewijs voor de belastingdienst.
Je kunt ook Biebstiper worden. Met dit donateurprogramma kies je voor een jaarlijkse bijdrage en word je inhoudelijk betrokken bij onze organisatie.

anbi publicatie 2021

ANBI publicatie 2022

ANBI publicatie 2023

biebstiper

belastingdienst

contact

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende leden:

 • mevr. A.P. Scherstra (voorzitter)
 • mevr. A. Schat-Zeckendorf
 • dhr. H. Melenberg
 • dhr. H. Idzerda
 • mevr. E.C. van der Goot

 

Innovatie

Bij dbieb staan we nooit stil. We kijken altijd naar de toekomst. En zijn elke dag op zoek naar kansen en uitdagingen om onszelf te blijven vernieuwen.
 

innovatie