apps van dbieb

maak kennis met de apps van dbieb

hulp bij onze website&apps

Je favoriete boek reserveren of een to-read-lijstje maken van niet te missen titels: deze zaken regel je online vanuit je luie stoel met mijn dbieb of de Wise-app. Op het moment dat het jou past, ook buiten openingsuren van dbieb. Wie lid is van dbieb kan bovendien gratis gebruik maken van allerlei handige apps. Om e-books, luisterboeken, tijdschriften en kranten te lezen bijvoorbeeld. Download ze meteen óf vraag hulp in dbieb. Onze medewerkers helpen je graag.  

Mijn dbieb en de Wise-app

Mijn dbieb is je persoonlijke account, dat hoort bij je lidmaatschap van dbieb. Via je computer en/of de Wise app op je telefoon activeer je je account en kun je 24/7 gemakkelijk en snel:

  • checken wat je thuis hebt
  • je inleverdatum checken en meteen verlengen
  • nieuwe aanwinsten ontdekken en een verlanglijstje maken
  • alle gezinsleden in één account zetten
  • makkelijk betalen via ideal en nog veel meer!

bekijk de video's met uitleg

meteen naar mijn dbieb

Download de Wise-app voor Apple

Download de Wise-app voor Android

Online Bibliotheek App

Lid van dbieb of van een andere bibliotheek? Dan kun je met de gratis Online Bibliotheek App e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen. Vul je persoonlijke 'boekenplank’, zoek & vind je favoriete titels, maak er verlanglijstjes van en deel hartjes uit.

  • Bekijk en beluister previews van boeken
  • Houd je leengeschiedenis bij in de app
  • Verleng boeken met een druk op de knop
  • Krijg inzicht in je leesstatistieken
  • Laat je inspireren en ontvang tips

meer over de online bibliotheek app

meer over de online bibliotheek

Pressreader app

Je favoriete krantje of tijdschrift lees je natuurlijk in dbieb. Want via de Pressreader heb je toegang tot Nederlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften over uiteenlopende onderwerpen. Via de Pressreader App in dbieb kun je je favorieten downloaden en thuis (offline) lezen.

Zo werkt het:
Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog een week doorgaan met het gratis downloaden.

Lees meer over Pressreader

Digitale hulp bij apps van dbieb

Digi-bieb

Iedere dinsdag van 15.00-16.00 uur (uitgezonderd de schoolvakantie) zit er in dbieb Leeuwarden een bibliothecaris klaar om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek waaronder de apps van dbieb.

Daarnaast bieden we telefonische ondersteuning.

Digi-specials

We zenden regelmatig een digi-special uit: een online presentatie over een speciaal thema, dat altijd te maken heeft met je computer of telefoon.

digi-bieb in de agenda

overzicht van de digi-specials