Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

apps van dbieb

maak kennis met de apps van dbieb

hulp bij onze website&apps

Je favoriete boek reserveren of een to-read-lijstje maken van niet te missen titels: deze zaken regel je online vanuit je luie stoel met mijn dbieb of de Wise-app. Op het moment dat het jou past, ook buiten openingsuren van dbieb. Wie lid is van dbieb kan bovendien gratis gebruik maken van allerlei handige apps. Om e-books, luisterboeken en kranten te lezen bijvoorbeeld. Download ze meteen óf vraag hulp in dbieb. Onze medewerkers helpen je graag.  

Mijn dbieb en de Wise-app

Mijn dbieb is je persoonlijke account, dat hoort bij je lidmaatschap van dbieb. Via je computer en/of de Wise app op je telefoon activeer je je account en kun je 24/7 gemakkelijk en snel:

  • checken wat je thuis hebt
  • je inleverdatum checken en meteen verlengen
  • nieuwe aanwinsten ontdekken en een verlanglijstje maken
  • alle gezinsleden in één account zetten
  • makkelijk betalen via ideal en nog veel meer!

Online Bibliotheek App

Lid van dbieb of van een andere bibliotheek? Dan kun je met
de gratis Online Bibliotheek App e-books en luisterboeken lenen. Vul je persoonlijke 'boekenplank’, zoek & vind je favoriete titels, maak er verlanglijstjes van en deel hartjes uit.

  • Bekijk en beluister previews van boeken
  • Houd je leengeschiedenis bij in de app
  • Verleng boeken met een druk op de knop
  • Krijg inzicht in je leesstatistieken
  • Laat je inspireren en ontvang tips

Pressreader app

Je favoriete krantje of tijdschrift lees je natuurlijk in dbieb. Want via de Pressreader heb je toegang tot Nederlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften over uiteenlopende onderwerpen. Via de Pressreader App in dbieb kun je je favorieten downloaden en thuis (offline) lezen.

Zo werkt het:
Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog twee maanden doorgaan met het gratis downloaden.

Digitale hulp bij de apps van dbieb

Iedere dinsdag van 15.00-16.00 uur zit er in dbieb Leeuwarden een bibliothecaris klaar om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek waaronder de apps van dbieb.

Digi-specials
Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-inloop ‘special’. Een presentatie over een speciaal thema. De presentatie is steeds van 13.30-14.30 uur. Gratis toegang, aanmelden niet nodig en dbieb biedt een gratis kopje koffie of thee aan.
N.B. Tijdens de coronaperiode zijn de digi-specials online of met aanmelden.