Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

apps van dbieb

maak kennis met de apps van dbieb

hulp bij onze website&apps

Je favoriete boek reserveren of een to-read-lijstje maken van niet te missen titels: deze zaken regel je online vanuit je luie stoel met mijn dbieb of de Wise-app. Op het moment dat het jou past, ook buiten openingsuren van dbieb. Wie lid is van dbieb kan bovendien gratis gebruik maken van allerlei handige apps. Om e-books, luisterboeken, tijdschriften en kranten te lezen bijvoorbeeld. Download ze meteen óf vraag hulp in dbieb. Onze medewerkers helpen je graag.  

Mijn dbieb en de Wise-app

Mijn dbieb is je persoonlijke account, dat hoort bij je lidmaatschap van dbieb. Via je computer en/of de Wise app op je telefoon activeer je je account en kun je 24/7 gemakkelijk en snel:

  • checken wat je thuis hebt
  • je inleverdatum checken en meteen verlengen
  • nieuwe aanwinsten ontdekken en een verlanglijstje maken
  • alle gezinsleden in één account zetten
  • makkelijk betalen via ideal en nog veel meer!

bekijk de video's met uitleg

meteen naar mijn dbieb

Download de Wise-app voor Apple

Download de Wise-app voor Android

Online Bibliotheek App

Lid van dbieb of van een andere bibliotheek? Dan kun je met de gratis Online Bibliotheek App e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen. Vul je persoonlijke 'boekenplank’, zoek & vind je favoriete titels, maak er verlanglijstjes van en deel hartjes uit.

  • Bekijk en beluister previews van boeken
  • Houd je leengeschiedenis bij in de app
  • Verleng boeken met een druk op de knop
  • Krijg inzicht in je leesstatistieken
  • Laat je inspireren en ontvang tips

meer over de online bibliotheek

Download de Online Bibliotheek app in de App store

Download de online bibliotheek app in de playstore

Pressreader app

Je favoriete krantje of tijdschrift lees je natuurlijk in dbieb. Want via de Pressreader heb je toegang tot Nederlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften over uiteenlopende onderwerpen. Via de Pressreader App in dbieb kun je je favorieten downloaden en thuis (offline) lezen.

Zo werkt het:
Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog een week doorgaan met het gratis downloaden.

Lees meer over Pressreader

LEES app | voor jongeren

Met de LEES app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd.

De LEES app is een proef en voorlopig een jaar beschikbaar. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om de app te kunnen downloaden.


Na het downloaden van de app en het eenvoudig aanmaken van een account kun je meteen lezen of luisteren.

Download de LEES app in de Google Play store

Download de LEES app in de App store

Digitale hulp bij apps van dbieb

Digi-bieb

Iedere dinsdag van 15.00-16.00 uur (uitgezonderd de schoolvakantie) zit er in dbieb Leeuwarden een bibliothecaris klaar om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek waaronder de apps van dbieb.

Daarnaast bieden we telefonische ondersteuning.

 

digi-bieb in de agenda