Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Via BiebPanel kunnen bibliotheekleden en -bezoekers hun mening geven over allerlei zaken die spelen bij hun bibliotheek, zoals de collectie, de inrichting, dienstverlening en activiteiten.

Geef advies aan dbieb

Onder de noemer BiebPanel onderzoeken de Nederlandse Bibliotheken – ook dbieb – op allerlei manieren wat leden en niet-leden zoal bezighoudt.

Zo’n onderzoek kan over heel concrete zaken gaan, zoals bijvoorbeeld de collectie, de dienstverlening of het personeel.

Soms komen ook meer abstracte thema’s, aan bod, zoals de maatschappelijke waarde van de bibliotheek.

Hoe werkt het?

Een BiebPanelonderzoek wordt ongeveer zes keer per jaar uitgevoerd. De ene keer is het een heel omvangrijk onderzoek onder alle leden van dbieb, een andere keer is de onderzoekspopulatie kleiner. Zo kun je denken aan jongeren, of ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Ook de manier van onderzoek kan verschillen. Soms wordt het onderzoek online uitgezet, de andere keer worden er paneldiscussies georganiseerd.
Kortom: of je nu wel of niet lid, bezoeker of passant bent, ook jij kunt op enig moment gevraagd worden om je mening over dbieb te geven. Doe dan alsjeblieft mee, want dbieb … die is ook van jou.

Voormalige BiebPanel-leden

De nieuwe BiebPanel onderzoeken zullen niet meer worden gehouden onder een vast panel van bibliotheekleden, maar onder wisselende doelgroepen. Was je eerder lid van BiebPanel? Dat is met ingang van 2020 afgelopen. Natuurlijk kun je in de toekomst wel degelijk worden uitgenodigd om mee te doen aan een van de BiebPanel-onderzoeken.

Je panellidmaatschap van BiebPanel eindigt automatisch. Dit heeft geen gevolgen voor je lidmaatschap bij dbieb.