Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

service

 

Heb je een vraag? Bekijk hier de onderwerpen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Nieuwe manier van inloggen

Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken in Nederland gaan samenwerken met één inlogsysteem. Sinds vandaag kun je met jouw bibliotheekaccount niet alleen inloggen bij je eigen bibliotheek, maar bijvoorbeeld óók bij de online Bibliotheek om e-books of luisterboeken te lenen. Wel zo makkelijk!

hulp bij inloggen

Lenen

Lenen
 • lenen, verlengen en betalen
 • reserveren & aanvragen
 • voordelen lenerspas

Vind je antwoord

In dbieb

Bibliotheek
 • openingstijden, locaties en regels
 • activiteiten
 • computers, faciliteiten & verhuur

Vind je antwoord

E-books en luisterboeken

E-book
 • e-books, luisterboeken, tijdschriften
 • passend lezen
 • digitale bronnen

Vind je antwoord

Abonnement

Bibliotheekpas
 • soorten abonnementen
 • lid worden
 • reglement

Vind je antwoord

Onze website & apps

Devices
 • zoeken op de website
 • mijn dbieb
 • apps van dbieb

Vind je antwoord

Suggesties & klachten

Pratende persoon
 • wensen
 • suggesties
 • klachten

Laat het ons weten

Meest gestelde vragen

Waar vind ik de openingstijden van dbieb?

Hoe word ik lid van dbieb?

Dat kan gewoon bij het informatiepunt in alle vestigingen van dbieb. Via de website kan natuurlijk ook. Een lidmaatschap kan op elk moment ingaan en is 12 maanden geldig. Neem je wel een legitimatiebewijs mee? We zijn verplicht om dit aan je te vragen. Restitutie van de contributie vindt plaats vanaf het tweede jaar van het lidmaatschap.

Wat kan ik met mijn lenerspas?

Bij inschrijving krijg je een lenerspas. Deze pas heb je nodig als je media wilt lenen bij één van onze biebvestigingen in Leeuwarden of Tytsjerksteradiel.
Met je pas kun je ook media lenen in de andere openbare bibliotheken binnen én buiten Fryslân en bij Tresoar. Meer informatie op de pagina word lid.
Als je lid bent van dbieb krijg je 10% korting op cursussen van dbieb. Daarnaast geeft je lenerspas ook recht op korting op voorstellingen bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Bovendien zijn er in de hele provincie aanbiedingen via biebpas.frl zoals De Pannekoektrein, Ballorig, Escaperoom Drachten, het Kameleondorp en het Hersenhuis. En er komen regelmatig nieuwe aanbiedingen bij.

Meer informatie op Meer doen met je biebpas.

Wat doe ik bij verlies van mijn lenerspas?

Meld verlies van je lenerspas zo snel mogelijk. Dan blokkeren we deze om misbruik te voorkomen. Voor € 2,50 ontvang je een nieuwe lenerspas. Hiervoor is persoons- en adreslegitimatie verplicht.

Kan ik ook langer lenen?

Bij onze klantenservice kun je vragen om een dubbele leentermijn. Dit kost € 1,- per pas.

Waarom kan ik mijn pas niet langer gebruiken?

Kun je niet meer lenen op je lenerspas? Misschien zijn de openstaande posten op je pas te hoog, of staan ze te lang open. De maximale hoogte van openstaande posten is vastgesteld op € 5,-.
Elke registratie tot dit bedrag mag niet langer dan twee maanden openstaan. Je heft de blokkade eenvoudig op door de openstaande post te voldoen via iDEAL of bij één van onze betaalautomaten.

Na lang inactief zijn worden jeugdleden automatisch 'afgevoerd'.  

 

Hoe lang mag ik de materialen lenen en wat kost te laat terug brengen?

Dit hangt af van het soort abonnement dat je hebt. Hieronder zie je per soort de termijn en de kosten:

Basisabonnement

Boeken, luisterboeken en tijdschriften, informatieve dvd’s en cd-roms: leentermijn 3 weken, te laatgeld € 0,10 per dag per item. Dvd-speelfilms: leentermijn 3 weken, te laatgeld € 0,50 per dag per item.

Comfortabonnement

Boeken, luisterboeken en tijdschriften, informatieve dvd’s en cd-roms: leentermijn 6 weken, geen te laatgeld. 
 

Hoe kan ik verlengen?

Je kunt alleen verlengen als er geen reserveringen zijn voor de geleende media. Je kunt media maximaal twee keer verlengen. Dit kan op drie manieren:

 • Website – via www.dbieb.nl op mijn dbieb
 • In dbieb – je kunt zelf je media verlengen op de uitleenstations
 • App - via de Wise-app – download de app voor meer comfort

Hoe leen ik e-books?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 30.000 e-books en ruim 10.000 luisterboeken. Van literaire romans en thrillers tot kinderboeken. En van non-fictie tot poëzie. Je kunt kiezen uit veel verschillende genres. Daarnaast heb je toegang tot digitale tijschriften.
Lees er meer over.

Kan ik gratis internetten in dbieb?

Als bieblid kun je op alle werkplekken in onze vestigingen gratis internetten. Ben je geen lid maar wil je toch gebruik maken van de computers in dbieb? Koop dan een dagpas bij de betaalautomaat. Het gebruik van internet kost € 1,50 voor vier uren.

NB. vanaf € 5,50 is al een abonnement mogelijk.

Met je eigen apparatuur log je gratis in op het Wifi-netwerk van dbieb.
 

Kan ik printen vanaf mijn eigen laptop of smartphone?

Je kunt vanaf je eigen laptop of smartphone en zelfs vanuit huis je Wordbestand of pdf-bestand in dbieb printen. Ga naar printen voor de stappen om je bestand te uploaden en daarna bij een van de vestigingen van dbieb te printen. Kosten hiervoor zijn € 0,10 per zwart/wit print en € 0,50 per kleurenprint.

Flyer wegwijs in dbieb

Met je lenerspas kun je boeken en dvd’s lenen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van je lidmaatschap. Maar wist je dat je lidmaatschap nog meer voordelen biedt? In de flyer ‘wegwijs in dbieb’ vind je alle informatie en de antwoorden op veel gestelde vragen.

Download de flyer wegwijs in dbieb.


 • Contact

  Geen antwoord op je vraag gevonden? Neem contact met ons op.