hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.

Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Met een basisabonnement, een jongerenabonnement of een jeugdabonnement kun je 15 media lenen, waarvan maximaal zeven boeken, tijdschriften en informatieve dvd's. Naast boeken kun je dvd's en luisterboeken lenen, maar ook cd's van Muziekweb. Het comfortabonnement biedt veel gemak en voordeel, zoals meer items lenen, langer lenen en je betaalt geen telaatgelden.
Op de pagina word lid van dbieb vind je de soorten abonnement en de voorwaarden.

Kan ik met mijn abonnement e-books, luisterboeken en digitale tijdschriften lenen?

Met het basisabonnement, het jongerenabonnement en het comfortabonnement kun je onbeperkt e-books en luisterboeken lenen (max. 10 tegelijk). Met een jeugdabonnement kun je onbeperkt jeugd e-books en jeugd luisterboeken lenen (per soort max. 10 tegelijk) inclusief D-boeken + lezen voor de lijst + een selectie van Nederlandstalige literatuur voor volwassenen. 

Daarnaast leen je met bovengenoemde abonnementsvormen 1 (jeugd)tijdschrift per week met een leentermijn van een week.

N.B: met een tariefabonnement kun je geen e-books en digitale luisterboeken lenen.

Lenerspas kwijt

Ben je je lenerspas kwijtgeraakt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om misbruik te voorkomen. Wij blokkeren je pas en controleren meteen of de pas in dbieb is gevonden. Is dit niet het geval, dan kun je voor € 2,50 een nieuwe bibliotheekpas bij ons aanvragen.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Ben je verhuisd? Een adreswijziging kun je persoonlijk, schriftelijk of via mail doorgeven. Daarnaast kun je ook zelf via mijn dbieb je adres wijzigen. Lees er meer over op hulp bij onze website & apps.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Als je al lid bent kun je vanaf elke andere abonnementssoort gemakkelijk online overstappen naar een comfortabonnement. Voor andere abonnementen kun je terecht bij de balie in dbieb.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Je kunt je lidmaatschap per brief of e-mail beëindigen of door mondeling op te zeggen bij de balie in dbieb. Via mijn dbieb zie je tot wanneer je lidmaatschap geldig is.
Tijdens het eerste jaar van je abonnement kun je niet tussentijds opzeggen. Na deze periode kun je op elk moment opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand (te rekenen vanaf de dag van opzegging). Teveel betaalde contributie verrekenen we met eventuele openstaande registraties (te laatgeld). Het resterende bedrag storten wij terug op je bankrekening.
Wanneer je alle geleende materialen hebt ingeleverd en je aan alle betalingsverplichtingen hebt voldaan, verwerken wij je opzegging.
Om dit voor je in orde te maken ontvangen wij graag de volgende gegevens: je naam, adres, geboortedatum, pasnummer en de gewenste opzegdatum. Ook horen wij graag waarom je opzegt, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Stuur je e-mail naar klantenservice@dbieb.nl

Voordeel met je biebpas

Wist je dat je lenerspas allerlei voordelen biedt? Zo krijg je op al onze cursussen 10% korting en dat kan aardig oplopen. Ook bij De Harmonie kun je korting krijgen op geselecteerde voorstellingen. Kijk snel op welke voorstellingen je korting krijgt en met welke code je online kunt boeken.
Niet alleen in Leeuwarden en Tytsjerksteradiel geeft je lenerspas extraatjes. Je krijgt in de hele provincie kortingen bij bijvoorbeeld de Pannekoektrein, Ballorig, Escaperoom Drachten, het Kameleondorp en het Hersenhuis.

Lees meer op op Meer doen met je biebpas.
 

Bibliotheekreglement

Op al onze abonnementen is het reglement van dbieb van toepassing.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

We hebben de volgende abonnementen: basisabonnement, jongerenabonnement 18 t/m 20 jaar en een jeugdabonnement (t/m 17 jaar). Daarnaast is er het comfortabonnement dat veel gemak en voordeel biedt, zoals meer items lenen, langer lenen en geen telaatgelden.
Met een digitaal abonnement leen je alleen online. En met een tariefabonnement betaal je voor het lenen van materialen € 1,- extra per te lenen item. Je kunt daarmee ook gratis van onze computers gebruik maken. Daarnaast zijn er abonnementen op maat, zowel voor personen, instellingen, scholen als kinderopvang.
Lees meer op de pagina word lid van dbieb.

Kan ik online lid worden?

Inschrijven voor het basisabonnement, het comfortabonnement, het jongerenabonnement, het jeugdabonnement, het drie-maandenabonnement en het digitaal abonnement kan online of in dbieb. Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee, ook na online inschrijving als je je lenerspas komt ophalen.
• Bij het online inschrijven kies je in welke vestiging je lid wilt worden.
• Zet een vinkje bij de abonnementssoort die je wilt.
• Je betaalt het lidmaatschap meteen via iDeal.
• Na betaling krijg je een tijdelijk pasnummer en een bevestiging.

Direct online inschrijven

Kan ik in dbieb terecht zonder lid te worden?

dbieb is tijdens de uren van openstelling (openingstijden) vrij toegankelijk voor iedereen. Het gebruik van de media ter plaatse is gratis. Ook kun je gebruik maken van de computers, databanken en printers van dbieb. Maak je eenmalig of maar af en toe gebruik van de computers in dbieb, dan kun je een dagpas kopen bij de betaalautomaat. Deze kost € 1,50 voor vier uren. Onze activiteiten staan ook open voor iedereen. Leden van dbieb ontvangen echter wel korting.

dbieb cadeau doen

Een dbiebbon is een geschenkbon in een feestelijke verpakking. Met een dbiebbon geef je een jaar lang ontspanning, inspiratie, verleiding en verdieping cadeau. De ontvanger krijgt op vertoon van deze bon toegang tot heel veel boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften, dvd’s, et cetera. Dit cadeau opent de deuren van alle bibliotheken in de provincie Fryslân.

De dbiebbon is verkrijgbaar voor de volgende abonnementssoorten:

  • jongeren van 18 tot 21 jaar
  • volwassenen basisabonnement
  • volwassenen comfortabonnement
Kijk voor meer informatie en prijzen op word lid van dbieb.

terug naar service


  • Contact

    Geen antwoord op je vraag gevonden? Neem contact met ons op.