te doen

cursus of activiteit boeken?

Zoek de gewenste cursus of activiteit in de zes blokken hierboven en schrijf je in op de manier die aangegeven staat. Lukt het niet? Download dan hier een inschrijfformulier. Stuur het op naar dbieb of lever het in bij een van onze vestigingen.

inschrijfformulier

expo plastic super

plastic super

Afgelopen jaar hebben leerlingen uit Friesland en Terschelling deelgenomen aan het project Plastic Super over de plastic soup. Het is een scholenproject dat kinderen informeert over de plastic problematiek in de wereld en wordt uitgevoerd in het kader van het Next Level scholenprogramma. De hele maand december worden de plastic soup-kunstwerken van de leerlingen geëxposeerd in dbieb, Blokhuispoort in Leeuwarden.  

cursussen

Boek ook eens één van onze cursussen, workshops of lezingen. Bijvoorbeeld een talencursus of een lezing over spraakmakende boeken, muziek of kunst.

digitaalhuis

Het is soms best lastig om bij te blijven. Zeker wanneer je internet,  computers en DigiD lastig vindt. Of wanneer je problemen hebt met lezen en schrijven. Dan is dbieb er ook voor jou.  

werkplaats

De Werkplaats is een nieuwe plek in dbieb waar je alles leert over programmeren, games, apps, nieuwe media en nieuwe technologie.
 

advies in dbieb

Heb je vragen over werk zoeken/vinden, vrijwilligerswerk of wil je een coachingsgesprek? Ook met vragen over financiële zaken, wonen of huishouden kun je voor gratis advies terecht bij verschillende spreekuren in dbieb.

leen een fries

Leen een Fries

LeeneenFries.nl is een platform voor uitwisseling. Hier kun je kennis, verhalen of ervaring aanbieden en opdoen. Het gaat om de leuke ontmoeting. Maak een profiel aan, deel of zoek een activiteit, spreek af en ontmoet!

taal voor kinderen

Veel voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Dbieb ondersteunt daarbij en organiseert ook zelf voorleesactiviteiten.