Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

de online Bibliotheek

terug naar collectie

Ben je lid van dbieb? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

 

Wat krijg ik bij de online Bibliotheek?


Aan de slag

Als lid van dbieb heb je ook toegang tot de online Bibliotheek. Je kunt inloggen met het nummer op je lenerspas en het wachtwoord (dezelfde gegevens als voor mijn dbieb).
 

Nog geen lid?

Als je lid wordt van dbieb, heb je meteen toegang tot duizenden boeken, e-books, luisterboeken, films en meer. Bekijk snel alle voordelen van een bibliotheekabonnement.

huur een e-reader van dbieb

Wil je in één keer tien boeken lenen op een klein apparaatje? Dat kan. Bij dbieb kun je een e-reader huren. Hierop kun je tien boeken laten zetten uit het uitgebreide aanbod van de online Bibliotheek. Van biografie en waargebeurd, tot fantasy, spanning, geschiedenis en literatuur. De medewerker van dbieb plaatst de boeken samen met jou op de e-reader. Voor € 5,- heb je een e-reader drie weken lang in huis.

Maak een afspraak voor het huren van een e-reader


Hoe kan ik e-books lezen?

Op je telefoon of tablet

Naar de online Bibliotheek

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

Op je e-reader

Naar de online Bibliotheek

Wil je boeken lezen op je e-reader? Dat kan, met de software van Adobe Digital Editions nodig. De online Bibliotheek helpt je verder. 

Op je pc of laptop

Naar de online Bibliotheek

Lees je liever op je computer of laptop? Je kunt onze e-books ook lezen in je browser. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Ik heb nog meer vragen

Digi-bieb gratis inloopspreekuur

Heb je vragen over het digitale aanbod van dbieb, zoals e-books, e-readers, databanken en apps van dbieb? Kom eens langs bij de digi-bieb. Een van onze medewerkers helpt je op weg met al je vragen.

Iedere dinsdag van 15.00-16.00 uur in dbieb Leeuwarden (uitgezonderd de schoolvakanties).

Lees meer over de digi-bieb >