muziek

Luister thuis of in de bibliotheek naar je favoriete muziek via Muziekweb en ontdek zo nieuwe muziek. Leen cd’s en bladmuziek uit alle muziekbibliotheken van Nederland – dit kan ook vanuit huis.

Via dbieb zijn er muziek-luistergroepen van Senia waardoor je met gelijkgestemden je favoriete muziekstukken kunt uitdiepen. In het Frysk Muzyk Argyf vind je alles rondom Friese componisten en composities.

Heb je vragen over het streamen of downloaden van muziek? Wij helpen je graag op weg.

bladmuziek online

Gratis te downloaden bladmuziek

Veel bladmuziek is gratis te downloaden. De twee grootste aanbieders zijn:

  • IMSLP - ruim 250.000 rechtenvrije partituren en analyses van muziekwerken.

Frysk Muzyk Argyf

Frysk Muzyk Argyf

In het Frysk Muzyk Argyf vind je alles wat betrekking heeft op componisten en componeren in Fryslân. In de catalogus bevindt zich een groeiend aantal gedigitaliseerde partituren van componisten uit de provincie.

bladmuziek in de bibliotheek

Bladmuziek lenen

 

vragen

Jongen met tablet

cursussen

Vioolspelende man
  • Bekijk het activiteitenaanbod van dbieb op het gebied van muziek en kunst en cultuur. Er is regelmatig aanbod op het gebied van muziek.     
  • Gratis online cursussen, bijvoorbeeld Klassieke muziek in vogelvlucht, Soul of Arabische muziek zijn te volgen via de website van Muziekweb.

streamen/downloaden

online luisteren

Stream thuis en onderweg via Spotify, gratis of met een abonnement.  

Maak gebruik van de diensten van Apple: de streaming dienst Apple Music, of download je favoriete muziek tegen betaling via iTunes en beheer zo jouw eigen muziekbibliotheek.