De Miss Marple verzameling

Agatha Christie

4-1-2023 Tip van Jannie

Een paar jaar geleden heeft Sophie Hannah een paar boeken geschreven met Poirot in de hoofdrol. Uiteraard heb ik als grote Agatha Christie fan deze allemaal gelezen.

Toen ik de "Miss Marple verzameling” voorbij zag komen ging mijn hart sneller kloppen en begonnen mijn oogjes te glimmen: dit boek kon ik natuurlijk ook niet aan mij voorbij laten gaan!

Twaalf nieuwe verhalen van twaalf heel diverse auteurs over dat lieve, oude vrouwtje uit St. Mary Mead met haar o zo scherpe verstand en observatievermogen die door anderen zo vaak wordt onderschat. De verhalen spelen zich op verschillende plekken af en Miss Marple komt zelfs in New York. Er komen ook oude bekenden voorbij. Zo komen haar neef Raymond West en zijn vrouw in meerdere verhalen opduiken en ook Dolly Bantry doet weer mee.

Ik werd niet teleurgesteld, het was weer smullen geblazen! De ene schrijfstijl spreekt natuurlijk meer aan dan de andere en de ene schrijver weet de tijdssfeer beter neer te zetten dan de andere, maar ik heb genoten van dit boek. Mooi om te zien dat Agatha Christie bijna vijftig jaar na haar overlijden nog niet is vergeten. Wat een heerlijk begin van het nieuwe leesjaar!

Leen deze titel

Jannie

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Tips van Jannie

alle tips van jannie

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb