De boekwinkel aan zee

Brenda Novak

20-7-2023 Tip van Jannie

Anderhalf jaar geleden ging de echtgenoot van Autumn op zakenreis om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Ze besluit om de zomer door te brengen in de badplaats waar ze is opgegroeid en waar haar moeder en tante een boekhandel hebben. Zo hoopt ze wat tot rust te komen. Maar uiteraard is de rust van korte duur: ze loopt haar jeugdliefde tegen het lijf en zowel haar dochter als haar moeder komen voor moeilijke keuzes te staan.

Het boek is een combinatie van romantiek en drama en deze thema's zijn goed afgewisseld. De schrijfster houdt de vaart er goed in zodat het drama nooit te zwaar wordt. Personages en omgeving worden op zo'n manier beschreven dat je ze bijna voor je ziet. Wel was ik aan het eind benieuwd wat er verder met de personages zal gaan gebeuren, het verhaal was voor mij nog niet helemaal af. Stiekem hoop ik op een deel twee.

Kortom: een heerlijk feelgoodboek. En het is vakantietijd! Heerlijk ontspannen lezen voor de caravan, tent, camper, in de eigen achtertuin of waar dan ook. En dit boek is daar heel geschikt voor!

Leen deze titel

Jannie

Medewerker informatie & advies

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Tips van Jannie

alle tips van Jannie

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb