Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

De gouden lepel

Jessa Maxwell

15-6-2023 Tip van Jannie

Het populaire programma “Bakweek” gaat het tiende seizoen in. Zes thuisbakkers komen bij elkaar in een oud landhuis om hun bakkunsten te vertonen. De presentatrice, Betsy Martin, is eigenaar van het landhuis en moet dit seizoen een co-presentator naast zich dulden.

In de proloog blijkt al dat er iemand vermoord wordt. Wie dat is blijft een raadsel tot ongeveer driekwart van het boek maar dat is zeker niet storend voor het verhaal. Na de proloog worden de kandidaten voorgesteld en kan het bakken beginnen. De eerste drie bakdagen gaan voorbij, maar niet helemaal zonder problemen: een koelkast blijkt toch niet dicht te zijn en suiker wordt verwisseld voor zout. Als de moord eenmaal ontdekt is komen de bakkers in actie om het mysterie op te lossen.

Het verhaal wordt verteld vanuit de bakkers zelf in de ik-vorm waardoor je als lezer goed inzicht krijgt waarom bepaalde bakkers zich voor het programma op hebben gegeven. Het boek is aangemerkt als thriller, maar voor mij was het meer een feel-good waar toevallig een moord in werd gepleegd. En een toch wel verrassend einde. Vlot geschreven, leest lekker weg en daarom een heerlijkboek voor liefhebbers van Heel Holland Bakt en Agatha Christie!

Leen deze titel

  • Jessa Maxwell De gouden lepel

    Tijdens de opnames van de populaire bakwedstrijd Bake Week valt er een dode — en is iedereen plotseling verdacht.

    Gedrukt boek

Jannie

Medewerker informatie & advies

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb