Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

De pindakaasmoord

Carrie en Eddie

12-10-2023 Tip van Jannie

Carrie en Eddie zijn beide enorm geïnteresseerd in true crime en begonnen in 2020 een podcast: Moordzaken. Vanuit de podcast ontstond het idee om de verhalen te bundelen in een boek. En dat is dit boek geworden. Het boek sprak mij meteen aan omdat ik het altijd erg interessant vind om te lezen (of te zien in documentaires) hoe mensen in staat zijn om een ander van het leven te beroven. Wat speelt er in iemands hoofd af op zo’n moment?  

Veertien zaken hebben ze samen met Daniëlle Hermans op papier gezet. Denk aan de zaak Richard Klinkhamer: woensdag gehaktdag, Renee Hartevelt, die werd opgegeten door een kannibaal en de Zaanse paskamermoord. Een aantal zaken kon ik me nog goed herinneren, andere waren nieuw voor mij. Omdat Carrie en Eddie de zaak precies uitleggen is dat laatste niet erg. De verhalen worden uitgebreid verteld, maar toch wordt het nergens langdradig. Daardoor is het boek erg toegankelijk en makkelijk te lezen.  

Wat het boek speciaal maakt is dat Carrie en Eddie niet pretenderen de volledige waarheid te vertellen, of zoals ze zelf zeggen: “er staan ongetwijfeld feitelijke onjuistheden in”. Ze gebruiken alle informatie die openbaar beschikbaar is: artikelen, boeken, krantenknipsels, documentaires. Maar ze hebben geen inzage in politiedossiers dus een gedeelte blijft raden. Al met al een aanrader voor liefhebbers van true crime en als er een deel twee komt ga ik die zeker lezen! 

Leen deze titel

Jannie

Medewerker informatie & advies

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb