Hartendief

Hartendief

Mary Higgins Clark en Alafair Burke

23-6-2022 Tip van Jannie

Hartendief is het zevende deel in de “Verdacht” serie van deze beide auteurs. Om dit verhaal te volgen is het niet perse noodzakelijk de vorige zes delen ook te lezen, hoewel ik deze ook zeker aanraders vind!

Laurie is televisieproducent van een programma dat coldcase zaken behandelt in de hoop deze alsnog op te lossen. Alex was presentator van dit programma maar is inmiddels federaal rechter. Tijdens een familieweekend voorafgaand aan de bruiloft van Laurie en Alex raakt het zevenjarige neefje van Alex, Johnny Buckley, vermist.

Voor ons als lezer is het al snel duidelijk dat Jimmy nog leeft. Maar wie heeft hem ontvoerd en waarom? Of is er misschien sprake van een persoonsverwisseling? Johnny lijkt immers erg op het zoontje van Laurie, Timmy. En de vader van Laurie is commissaris bij de politie geweest en heeft in zijn jaren veel vijanden gemaakt.

Ik kon dit boek niet meer wegleggen toen ik erin begonnen was. De hoofdstukken zijn kort, waardoor de vaart er meteen in zit. De spanning wordt goed opgebouwd, ik ben verschillende keren op het verkeerde been gezet. En daar hou ik van! De spanning begint al bij de proloog. Die proloog eindigt met de zin: ‘Tot ze op een dag, vijf jaar later, een telefoontje kreeg dat haar duidelijk maakte dat de lange reeks van dominostenen die waren omgevallen zou eindigen bij een jongetje dat Johnny Buckley heette.’ Nou, als je dan niet meer door wilt lezen!

En o ja, en passant wordt er natuurlijk ook nog een coldcase opgelost.

Nieuwsgierig geworden? Dit zijn alle delen in de serie:

  1. Onder mijn huid
  2. De moord op Assepoester
  3. De verdwenen bruid
  4. De schone slaapster
  5. Een tweede kans
  6. Schone schijn
  7. Hartendief
     

Leen deze titel

Jannie

Medewerker informatie & advies

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Tips van Jannie

alle tips van Jannie

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb