Het perfecte gezin

Marieke Damen

28-3-2024 Tip van Jannie

Caro woont samen met haar 30 jaar oudere dominante man en hun 17-jarige dochter in een mooie villa aan de rand van een bos. Als er niet lang na hun verhuizing een baksteen door een ruit wordt gegooid vragen ze zich af of ze wel welkom zijn in de buurt. Oscar is er vrij laconiek onder, maar Caro voelt zich niet meer veilig, zeker als ze ook nog een dode rat en kat vindt.

Na een housewarmingparty verdwijnt Violet spoorloos. De toch al niet zo stabiele relatie tussen Oscar en Caro komt nog verder onder druk te staan. Al snel blijkt dat ze allebei grote geheimen met zich meedragen en als lezer kom je te weten welke geheimen dit zijn. Maar van elkaar weten ze dit nog niet.

Het boek begint met een proloog die zo goed is geschreven dat je er echt achter wil komen wat er aan de hand is. Er volgen korte hoofdstukken, elk vanuit het perspectief van Caro, Oscar of Kirsten (waarvan eerst niet duidelijk is hoe zij in het verhaal past). Er zijn twee tijdstippen waarop het verhaal verteld wordt: 2004 en 2023. In 2004 is Oscar nog getrouwd met Barbara en we komen erachter hoe dit huwelijk is geëindigd.

Een heerlijk boek, vlotte schrijfstijl, spannend en met een onverwacht einde. Dit is het derde boek van Marieke Damen, de eerste die ik las van haar, maar ik ga zeker op zoek naar de andere twee: “Stilleven” en “Onbreekbaar”.
 

 

Leen deze titel

  • Marieke Damen Het perfecte gezin

    Een gezin verhuist naar een villa in een buitenwijk, waar ze te maken krijgen met vijandige buren. Dan verdwijnt plots de zeventienjarige dochter.

    Gedrukt boek

Jannie

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb