Hoe ik mijn eigen moord oploste

Kristen Perrin

06-06-2024 Tip van Jannie

Toen ik de titel zag dacht ik direct: Die wil ik lezen! En ik ben niet teleurgesteld!

In 1965 bezoekt Frances samen met twee vriendinnen een waarzegster. Ze krijgt te horen dat ze vermoord zal gaan worden door iemand die ze kent. Hierdoor wantrouwt ze iedereen sinds die tijd.

Jaren later wordt Frances inderdaad vermoord aangetroffen. In haar testament heeft ze een unieke clausule opgenomen: twee begunstigden in haar testament krijgen een week de tijd om haar moord binnen op te lossen. Als dat lukt krijgt diegene de gehele erfenis.

Eén van deze personen is haar achternichtje Annie Adams. Het boek is gedeeltelijk vanuit haar perspectief geschreven in het heden, een ander gedeelte gaat over de jeugdtijd van Frances en haar vriendinnen aan de hand van het dagboek van Frances.

Eén van de kamers in het huis van Frances is door haar ingericht als enorm archief: ze heeft de afgelopen jaren haar dorpsgenoten bestudeerd en gedocumenteerd waarmee ze hoopt dat haar nabestaanden haar moord op kunnen lossen. Zo kom je er als lezer al snel achter dat iedereen wel iets te verbergen heeft. Als er dan ook nog een, laat ik het zo zeggen, bijzondere vondst wordt gedaan in een koffer in de kelder van het huis van Frances is het hek helemaal van de dam en komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

De ontknoping was toch nog verrassend, misschien iets te lang, maar al met al was dit weer een heerlijk boek!

Leen deze titel

  • Kristen Perrin Hoe ik mijn eigen moord oploste

    Een waarzegster voorspelt een vrouw dat ze zal worden vermoord door iemand die ze kent. Als ze decennia later inderdaad vermoord wordt aangetroffen, blijken de geheimen die ze gedurende haar leven verzamelde...

    Gedrukt boek

Jannie

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb