Meester Leonie

Leonie van der Grinten

31-8-2023 Tip van Jannie

Heb je altijd al meer willen weten over het leven van een strafrechtadvocaat? Dan is dit een boek voor jou! In heldere taal vertelt Leonie van der Grinten over haar leven als strafrechtadvocaat.

Leonie vertelt eerst hoe ze ertoe is gekomen om strafrechtadvocaat te worden, daarna volgen een aantal praktijkzaken. Uiteraard met andere namen en ook de omstandigheden zijn aangepast zodat de verhalen niet naar echte personen te herleiden zijn.

Leonie wil de kloof tussen de maatschappij en het strafrecht verkleinen. En hier slaagt ze heel goed in: de taal is begrijpelijk en achterin het boek staat ook nog eens een verklarende woordenlijst. Ook vertelt ze wat ze doet als ze bijvoorbeeld een keer een cliënt op straat of in de kroeg tegenkomt en hoe ze de balans werk-privé goed houdt met de lange werkweken die ze maakt.Ik vind het een verhelderend en leerzaam boek met korte hoofdstukken waardoor het boek makkelijk even weg te leggen was maar ook weer snel op te pakken was.

Sommige verhalen zetten me aan het denken: je hoeft niet een zware crimineel te zijn om toch in het beklaagdenbankje te komen.Je kunt Leonie volgen op Instagram: @meesterleonie. En als je op X zit: zoek eens op #taaluitdezaal. Hier vind je leuke uitspraken van verdachten: “Goedemorgen Edelachtbare Majesteit” en “Nu gaat mijn hele toekomst naar de Malediven”Al met al een boek met een lach en een traan en zeker een aanrader voor beginnende strafrechtadvocaten. Maar ook voor ieder ander die geïnteresseerd is in het leven van een strafrechtadvocaat.

Leen deze titel

  • Leonie van der Grinten Meester Leonie

    Persoonlijke verhalen en anekdotes van een Nederlandse strafrechtadvocate over haar beroep en het verdedigen van cliënten die verdacht worden van gruwelijke misdaden.

    Gedrukt boek

Jannie

Medewerker informatie & advies

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb