Sidney Chambers en de schaduw van de dood

James Runcie

02-05-2024 Tip van Jannie

Sidney Chambers is predikant in het kleine dorpje Grantchester in de jaren 50 van de vorige eeuw. Hij is goed bevriend met inspecteur Geordie Keating en dat komt goed uit als er misdaden worden gepleegd. Sidney krijgt mensen gemakkelijk aan het praten omdat hij als predikant snel wordt vertrouwd.

Het boek bestaat uit losse verhalen. Sidney krijgt onder andere te maken met een zelfmoord die volgens anderen geen zelfmoord is, een vermiste verlovingsring, een moord in een jazzclub en een toneelstuk dat fataal afloopt.

Het boek leest lekker weg doordat het bestaat uit korte verhalen. De sfeer van die tijd wordt goed weergegeven en je kunt je goed inleven in de personages zoals de huishoudster en de hulppredikant. Ik vind het boek vergelijkbaar met een Agatha Christie, lekker gemoedelijk met toch spanning erin. Ook is het te vergelijken met Baantjer: iemand maakt een opmerking en ineens ziet Sidney de oplossing voor zich. Een heerlijke who-done-it!

“Sidney Chambers en de schaduw van de dood” is het eerste deel in een serie van drie. De twee andere delen zijn “Sidney Chambers en de gevaren van de nacht” en "Sidney Chambers en het probleem van het kwaad”. En mocht je na het lezen van de boeken nog niet voldoende hebben van Grantchester en zijn inwoners: Op NPO staan nog twee seizoenen van de serie die gemaakt is over Sidney.

 

Leen deze titel

Jannie

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Het schijnt dat ik al kon lezen voordat ik naar school ging. Zelf weet ik dat niet meer, wel dat ik zolang ik me kan herinneren een lezer ben geweest. Als ik in een boek zit kun je tegen me praten wat je wil, maar ik zal je dan niet horen. De laatste tijd lees ik veel biografieën, deze zul je bij mijn tips vast regelmatig voorbij zien komen. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed, voor de rest lees ik alle genres door elkaar. Heerlijk, die afwisseling!

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb