Als de hemel genoeg ruimte heeft

Splinter Chabot

24-11-2022 Tip van Maaike

Nadat ik Confettiregen had gelezen van Chabot, ben ik helemaal enthousiast geworden over auteur Splinter Chabot! Ik vervolgende met het boek 'Roze brieven' (reacties van lezers op het boek Confettiregen) en kocht zijn nieuwste boek in de boekhandel tijdens de Boekenweek. Een dikke pil (ruim 500 bladzijden), die ik in mijn zomervakantie erg snel heb uitgelezen!

Deze roman gaat over hartsvrienden Magnus en Elias, de twee hoofdpersonen in dit boek. Ze zijn elkaars tegenpolen: Magnus staat vol in de schijnwerpers, Elias is meer de stille en kijkt toe. Ze gaan samen op reis. Onderweg komen ze voor belangrijke keuzes te staan. Voor Magnus is het een reis met een duidelijke eindbestemming, voor Elias een reis vol zelfreflectie. Ze leren elkaar, maar ook de wereld beter kennen.

Het boek is verdeeld in verschillende delen. Eerst het Dorp, vervolgens de Stad, het Bos, het Klooster, het Woud en tot slot de eindbestemming de Berg. Een eindbestemming die voor Magnus allesbehalve vrolijk is, hij wordt namelijk geplaagd door demonen. Elias ontdekt hierdoor dat hoe dicht je ook bij iemand kan komen, uiteindelijk iedereen alleen is met zijn of haar gedachten.

Als de hemel genoeg ruimte heeft is een sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, eenzaamheid en twijfel. Je gaat echt emotioneel meeleven met de twee vrienden.

Chabot schrijft erg magisch, fantasierijk en met veel beeldspraak. Dit terwijl het verhaal zich wel gewoon in een 'normale' wereld afspeelt. Deze Barokstijl kenmerkt Chabot en ben ik ontzettend door gecharmeerd, terwijl er ook lezers zijn die hierdoor helaas niet door het boek heenkomen. Ik ben in ieder geval erg te spreken over de boeken van Splinter Chabot en ben zeker benieuwd naar meer!

 

  • Eerder tipte mijn collega tipschrijver Anieke 'Confettiregen' van Chabot.

leen deze titel

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, de Sovjet Unie en de DDR.
Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft afgespeeld in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak young adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb