De verwarde cavia

Paulien Cornelisse

23-2-2023 Tip van Maaike

Momenteel is er best veel gaande in de wereld. Hoe lekker is het dan om een luchtig boek te lezen. Enige tijd geleden las ik dit boek al. Het staat zeker garant voor luchtigheid en humor. Alleen de titel al wekt nieuwsgierigheid op.  

''Ik hoorde dat Ruud gaat snoeien! Fluisterde Marja luid. Snoeien? Waarin? Vroeg Cavia. In ons! Afslanken die hap! Alles met freelancers!'' 

De verwarde cavia (2016) gaat over de wereld van de vrijgezelle Caaf (in het boek wordt veelal gewoon 'cavia' beschreven). Ze werkt op een communicatie-afdeling, binnen een typische kantoortuin. We maken kennis met haar roddelende collega's, maar ook mailblunders en de bekende koffieautomaat. De tijd die ze doorbrengt op kantoor besteedt ze niet altijd nuttig.  De collega's waar we zoal kennis mee maken zijn: Ruud, het enge hoofd van financiën en Harm-Jan van de afdeling IT, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt.  

Het boek heeft korte humoristische hoofdstukken en leest lekker vlot. Het zijn voor vele lezers waarschijnlijk herkenbare situaties, zeker voor mensen die ook op een kantoor werken.

De verwarde cavia is het fictiedebuut van Cornelisse en we kennen haar ook als cabaretier en columnist. Ze schreef eerder (bestseller) 'Taal is zeg maar echt mijn ding' en 'En dan nog iets.'  

leen deze titel

  • Paulien Cornelisse De verwarde cavia

    Cavia, een vrijgezelle cavia, werkt op een communicatieafdeling van een kantoor en krijgt te maken met typerende werksituaties zoals roddelende collega's en mailblunders.

    Gedrukt boek

  • Paulien Cornelisse De verwarde cavia

    Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt. Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk,...

    E-book

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, de Sovjet Unie en de DDR.
Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft afgespeeld in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak young adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Tips van Maaike

alle tips van maaike

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb