Ga als een rivier

Shelley Read

23-5-2024 Tip van Maaike

Dit boek kom ik nog steeds regelmatig in de reserveringskast tegen. Eerder kwam ik het boek ook al tegen op een boekenbeurs afgelopen zomer. Het maakt me nog nieuwsgieriger en ik reserveer al snel deze titel. En inderdaad even geduld hebben, na een aantal maanden is het binnen. Op de voorkant zie ik al snel een cirkeltje met: Voor de lezers van Daar waar de rivierkreeften zingen. Dat belooft wat!

De roman is opgebouwd in vijf delen. Ieder deel beschrijft een aantal jaren, beginnend bij 1948. Het verhaal speelt zich af in een afgelegen dorp in Colorado. De zeventienjarige Victoria Nash (ook wel afgekort Torie genoemd) woont op een boerderij waar ze al een aantal generaties perziken verbouwen.

Victoria loopt op een herfstachtige ochtend naar het dorp om een gammele wagen vol met perziken af te leveren. Als ze een kruispunt nadert, vraagt een jongeman om de weg. Ze had zo door kunnen lopen, zonder te reageren, maar dat doet ze niet. Nietsvermoedend, zal deze toevallige ontmoeting haar wereld op zijn kop zetten.

Al snel na deze ontmoeting moet Victoria gedwongen vluchten, de natuur in. Het lukt haar om te overleven, ook met wat bijzondere hulp van anderen. En ondanks de vele tegenslagen en mislukkingen weet ze de erfenis van haar vader, de perziken, weer tot bloei te krijgen.

Ga als een rivier is een prachtig boek met de thema's liefde, verlies, familie en het vinden van een thuis. Inderdaad een zeer geschikt boek als je Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens ook gelezen hebt. Ik heb het boek echt binnen een aantal dagen uitgelezen. Ik werd er helemaal ingezogen! Victoria is een ontzettend bijzonder meisje en omdat het boek meerdere jaren beslaat, zie je haar echt opgroeien (alleen) tot een volwassen vrouw.

Dit boek is het debuut van auteur Shelley Read. Ze werd geïnspireerd door het landschap waar ze vandaan komt en inmiddels is haar boek in bijna dertig landen gepubliceerd.

Leen deze titel

  • Shelley Read Ga als een rivier

    Een jonge Amerikaanse vrouw uit Colorado met een tragisch geheim weet in haar eentje een perzikenfarm te runnen en alle perzikbomen te redden als alles in haar omgeving onder water moet verdwijnen ten...

    Gedrukt boek

  • Shelley Read Ga als een rivier

    Colorado, 1948. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, vraagt een jongeman...

    Luisterboek (digitaal)

Maaike

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb