In de verte, de zee

Laura Spence-Ash

18-4-2024 Tip van Maaike

Als familie of vrienden je een specifiek boek tippen, reserveer ik het boek vrijwel meteen. Te nieuwsgierig en dan is het meestal wel de moeite waard! Dit maal is het een familieroman van een debutante.

Het boek gaat over de elfjarige Beatrix, dochter van Millie en Reginald Thompson. Ze evacueren hun dochter tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Londen naar Amerika om haar te beschermen vanwege alle bombardementen in Londen. Een onmogelijke en hartverscheurende keuze, maar veiliger. Beatrix vertrekt met de boot vanuit Londen naar de rotsachtige kust van New England. Ze wordt aldaar opgenomen in een welvarend gezin.

Het gezin biedt haar een warm nest, maar we ervaren als lezer ook de moeite die ze eerst heeft. Ook voelt ze zich schuldig tegenover haar ouders die in oorlogstijd leven en een angstig leven leiden.

Na de oorlog keert Beatrix terug naar Londen, maar de herinneringen van haar Amerikaanse familie laten haar niet los. Als jonge vrouw moet Beatrix haar leven weer oppakken en eigen keuzes maken.

Wat een prachtig verhaal! Het mooie is dat je niet alleen het verhaal van de oorlog te lezen krijgt, maar ook vooral de tijd van erna. Het boek speelt zich namelijk af in de jaren veertig, vijftig en zestig. De auteur schrijft toegankelijk en op een bijzondere gevoelige manier beschrijft ze dit verhaal. Ook schrijft Spence-Ash vanuit verschillende perspectieven die het verhaal (emotioneel) verder versterken.

De Amerikaanse schrijfster Laura Spence-Ash debuteert met dit prachtige boek. Verder schrijft ze in haar dagelijks leven fictie, essays en boekrecensies.

Leen deze titel

  • Laura Spence-Ash In de verte, de zee

    Een elfjarig meisje wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog geëvacueerd van Engeland naar Amerika, waar ze wordt opgenomen in een welvarende familie. Jaren later keert ze terug naar Londen, maar de herinnering...

    Gedrukt boek

  • Laura Spence-Ash In de verte, de zee

    Als de Duitse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog een reeks bombardementen op Londen uitvoert, maken Millie en Reginald Thompson een onmogelijke keuze: ze evacueren hun elfjarige dochter Beatrix...

    Luisterboek (digitaal)

Maaike

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb