Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Vrij uitzicht

Anya Niewierra

27-6-2024 Tip van Maaike

Bestsellerauteur Anya Niewierra is momenteel razend populair en ook in dbieb zijn haar boeken niet om aan te slepen. Vooral nadat ze de NS-publieksprijs won voor haar boek De Camino. Onlangs was ze ook te gast in dbieb om alles te vertellen over De Camino, maar ook haar nieuwste boek, De Nomade. Zelf dacht ik: laat ik beginnen bij het begin! Daarom las ik eerst haar literaire debuut van 2013: Vrij uitzicht.

Vrij uitzicht speelt zich grotendeels af in Zuid-Frankrijk en gaat over een de succesvolle (Nederlandse) zakenvrouw Tess Clement. Na de scheiding met haar man en het overlijden van haar moeder, besluit ze om na 25 jaar terug te gaan naar het Zuid-Franse bergdorp Mosset. Hier was ze in 1983 op vakantie met haar moeder en betrokken bij een mysterieuze verdwijning.

Bij aankomst in Frankrijk voelt ze zich verrassend snel op haar gemak en legt ze veel leuke nieuwe contacten. Het geeft rust na het overlijden van haar moeder, maar toch wil ze duidelijkheid en antwoorden op haar vragen vanuit het verleden.

Tess beluit om te blijven en wil als vastgoedontwikkelaar het chateau van Mosset ontwikkelen. Al snel wordt ze tegengewerkt en krijgt ze geheimzinnige berichten met bedreigingen en pogingen om haar ontwikkelingen tegen te werken. Eén ding staat voor haar vast: de mysterieuze verdwijnen en haar verleden, hebben te maken met het chateau. Langzaam maar zeker worden zaken als lezer duidelijk en worden de mysteries ontrafeld.

Wat een spannend en mysterieus boek! Niewierra weet heel goed om stukje bij beetje het verhaal te vertellen en langzaam maar zeker worden de geheimen ontrafeld. De hoofdstukken worden verteld in de ik-vorm door Tess Clement, afgewisseld met een onbekende verteller in een schuingedrukt lettertype. Dit loopt mooi in elkaar over. Tevens vind ik het mooi dat je ook wat te weten komt over die omgeving en setting in Zuid-Frankrijk.

Leen deze titel

 • Anya Niewierra Vrij uitzicht

  Een succesvolle vastgoedmakelaarster wordt tijdens een vakantie in Frankrijk geconfronteerd met een duister geheim rondom op raadselachtige wijze verdwenen vrouwen.

  Gedrukt boek

 • Anya Niewierra Vrij uitzicht

  Een succesvolle vastgoedmakelaarster wordt tijdens een vakantie in Frankrijk geconfronteerd met een duister geheim rondom op raadselachtige wijze verdwenen vrouwen.

  E-book

 • Anya Niewierra Vrij uitzicht

  De succesvolle zakenvrouw Tess Clement keert na 25 jaar terug naar het Zuid-Franse bergdorp Mosset waar zij ooit betrokken was bij een raadselachtige verdwijning. Haar besluit om het eeuwenoude chateau...

  Luisterboek (digitaal)

Maaike

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb