Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Wakker

Ingrid Oonincx

7-3-2024 Tip van Maaike

Sommige boeken kun je nu eenmaal moeilijk wegleggen. Dan moet je het gewoon uitlezen! En met deze thriller was dit ook het geval. Een hele spannende thriller, waar je soms de rillingen van over je lijft krijgt.

De drie hoofdpersonen: Mediaproducer Liz, zangeres Robin en de onlangs vader geworden Jonathan, hebben één ding met elkaar gemeen, ze kampen flink met slapeloosheid. Dit is zelfs zo ernstig dat ze zich ten einde raad aanmelden voor een experimentele slaaptherapie. Deze therapie vindt plaats in een voormalige abdij.

Het verhaal krijgt al snel een wending, wanneer er een dode valt. Liz, Robin en Jonathan komen er dan achter dat ontsnappen uit het klooster geen optie is. Ze worden behoorlijk op de proef gesteld en vechten natuurlijk tegen de slaap. Ten slotte, proberen ze uit handen te blijven van de moordenaar.

Wat was deze heftige thriller een razend spannend! Af en toe word je flink op het verkeerde been gezet en moet je de aandacht er goed bijhouden. Je raakt als lezer de grip bijna kwijt op de realiteit. Wat is nu eigenlijk nog echt in dit bizarre verhaal? Ik vond het verhaal erg origineel en naast alle drama zit er ook nog humor in.

Wakker is alweer de zevende thriller van Ingrid Oonincx. Ze schreef o.a. ook verdwenen, pretty boy en medicijn.

Leen deze titel

Maaike

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb