Zijn jongen

Carry Slee

25-1-2023 Tip van Maaike

De meesten zullen Carry Slee kennen van de vele jeugdboeken die zij heeft geschreven. Ze heeft namelijk al meer dan 60 boeken op haar naam staan, enkelen onder een pseudoniem: Sofie Mileau. Veel boeken zijn gebaseerd op tieners die verschillende problemen hebben. Anderen zullen haar kennen van bijvoorbeeld Juf Braaksel. Afgelopen jaar publiceerde ze 'zijn jongen'. Een heel persoonlijk boek over haar eigen jeugd.

''Carry Slee ziet de dingen zoals ze zijn en kijkt liefdevol terug op haar onstuimige kindertijd.''

Het verhaal begint bij Carry Slee zelf. Dit zijn de cursief geschreven delen in het boek. Ze krijgt een telefoontje van haar moeder dat haar vader plotseling is overleden. Carry denkt dat het weer één van de grappen van haar moeder is, omdat haar vader het eeuwige leven heeft. Desondanks stapt ze in de auto richting haar moeder in Amsterdam, om erachter te komen of het nieuws echt waar is.

Onderweg naar haar ouderlijk huis, maken we kennis met het verhaal van Carry haar jeugd. Zo maken we kennis met diezelfde moeder, die een grote rol heeft gespeeld in haar jeugd. Hoe dichter Carry bij haar ouderlijk huis komt, na wat omwegen op de snelweg, treed haar vader steeds meer op de voorgrond. Een man met verschillende gezichten.

Slee schrijft ontzettend oprecht en ontroerend over haar verleden. Vooral hoe de gezinsverhoudingen lopen en het omarmen van je eigen identiteit. Daarnaast leest het boek vlot en had ik het zomaar uit. Erg bijzonder dat ze haar eigen verhaal zo op papier heeft gezet. Dit boek is echt een aanrader! 

  • Interview in Khalid & Sophie met Carry Slee over Zijn jongen. 
  • Publicatie op de website van Carry Slee over de presentatie van 'zijn jongen.'  

Leen deze titel

  • Carry Slee Zijn jongen

    De schrijver krijgt bericht dat haar vader is overleden, de man die ze onverwoestbaar achtte. Onderweg naar haar ouderlijk huis haalt ze herinneringen op aan haar jeugd.

    Gedrukt boek

Maaike

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb