Reality tour Blok Out

blok out

Ontdek de geheimen van de Blokhuispoort met de mixed-reality tour Blok Out. Blok Out is een serious game waarbij de werkelijkheid en de (digitale) fictieve spelwereld naadloos met elkaar verweven zijn. de route is op de historische locatie De Blokhuispoort.

Blok Out is een serious game waarbij de werkelijkheid en de (digitale) fictieve spelwereld naadloos met elkaar verweven zijn. Je kunt de route zelf doen op de historische locatie De Blokhuispoort. Thuis kan je alvast beginnen met het spel.

Een voormalige sleutelbewaarder is zijn herinneringen kwijt. Ze zijn verborgen voor het blote oog, maar met de camera van de telefoon kunnen ze ontsloten worden. De jacht op de herinneringen neemt de bezoeker mee door het hele complex. Soms moeten de herinneringen gevangen worden, soms moet een puzzel opgelost worden, of moet een vraag beantwoord worden. De gevonden herinneringen worden ontsloten op een kaart en in een tijdlijn.

Het doel van het spel is om je te laten ervaren hoe het was om niet vrij te zijn, en jouw historisch besef te vergroten. De game begint met een introductie in virtual reality. Je kunt spelen met een headset voor de beste ervaring, of gewoon zonder. De spelervaring in- en om De Blokhuispoort maakt gebruik van augmented reality. Je lost puzzels op door interactie te hebben met objecten die alleen in de virtuele werkelijkheid bestaan. Je kunt het spel zelfstandig spelen en het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is ook gemakkelijk te spelen als je geen ervaring hebt met het spelen van spelletjes op je telefoon.

Als je de game downloadt krijg je eerst een indruk van het spel. Daarna kun je ervoor kiezen om het te kopen.

De mixed-reality game kost € 10,- en kan via de app-stores voor iPhone en Android op de eigen telefoon van gebruikers gedownload worden.

Meer informatie: www.blokout.nl.

Om Blok Out te kunnen spelen, raden we je aan je smartphone goed opgeladen mee te nemen.