Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

De Schoolschrijver

de schoolschrijver

De Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die een half schooljaar ‘gastschrijver’ is van een basisschool.

De Schoolschrijver heeft een inspirerende rol. Met verschillende activiteiten lokt de Schoolschrijver de leerlingen naar het boek en helpt zo het schrijf- en leesplezier te verhogen. Hij is er in de eerste plaats voor de leerlingen maar heeft daarnaast een programma voor leerkrachten en ouders. De Schoolschrijver is voor langere tijd verbonden aan school, waardoor kinderen een vertrouwensband met de schrijver opbouwen. Het traject is opgebouwd uit onderdelen die elkaar versterken. Elke school en Schoolschrijver wordt begeleid door een trajectbegeleider vanuit de bibliotheek. Er zijn voorbereidende bijeenkomsten met de leerkrachten, schrijver en trajectbegeleider om een programma op maat te maken. Alle leerlingen op school profiteren van het bezoek van De Schoolschrijver. De Schoolschrijver komt wekelijks in drie vaste klassen: in overleg met de school wordt bepaald welke drie klassen dit zijn. Daarnaast krijgen alle andere klassen van de school tenminste eenmaal een bezoek van de Schoolschrijver en wordt er ook een bezoek aan de bibliotheek gepland. Bij de start en bij de afsluiting van De Schoolschrijver vindt er een feestelijk evenement plaats.
Naast het bovengenoemde, intensieve traject, bestaat ook de mogelijkheid om korte modules af te nemen.

Wil je op je school op een andere manier werken aan taal-, schrijf- en schrijfplezier samen met een kinderboekenschrijver, neem dan contact op met de accountmanagers onderwijs van dbieb: Jitske Rozema en Hilde Brons.
 

lees meer over de schoolschrijver

Lees het artikel: Bart en Bauke sluiten schoolschrijverschap af

terug naar op school