leestips filmpjes

terug naar leestips

Zelf lezen of voorlezen kan ieder moment van de dag. En lezen kun je op verschillende manieren doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. Of je hond of je kat voorlezen, dat kan ook. Wij verzamelen wekelijks de leukste en gekste leestips. Allemaal leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen.  

Knutsel je eigen bladwijzer

Vergeet jij ook vaak waar je in een boek gebleven bent? Leesconsulent Marije en haar hond Bobbie laten je zien hoe je zelf een bladwijzer kunt knutselen. Handig!

Doe de Boekenmatch

Vinden jouw kinderen het ook zo lastig om een goed boek uit te zoeken? Want hoe weet je nu of je een boek leuk vindt? Er is ook zoveel keus! Leesconsulent Margriet laat zien hoe je via Boekenmatch een boek vindt dat helemaal bij je past!

Beluister een eng boek

Leesconsulent Fardau heeft dit keer een hele griezelige leestip. Ga naar de Online Bibliotheek App en beluister... een eng boek over een spookhuis! Wie durft?

Schrijf een brief in geheimschrift

Sssst...! We gaan iets spannends doen! Een brief schrijven, maar dan in geheimschrift! Leesconsulent Marije en haar Bobby laten je zien hoe je dat doet!

Maak een verrekijker

Melle, uit het boek van de Gorgels, heeft een verrekijker waarmee hij vogels kan spotten. Leesconsulent Akkerins leest een stukje voor uit het boek en... heeft een leuke opdracht voor je!

Lees je huisdier voor

Wat is er nu leuker dan een boek voorlezen aan… je knuffel of je huisdier! In dit filmpje zien we hoe Bobby, de hond van leesconsulent Marije, het hartstikke fijn vindt om voorgelezen te worden!

Maak een bookalike

Leesconsulent Margriet daagt je uit om een bookalike te maken! Kies je favoriete boek en maak het kaft na met... jezelf! (En: win een boek!)

Extra leestip: beweeg je eigen naam!

Het is tijd voor actie! Leesconsulent Marije demonstreert hoe je je eigen naam kunt bewegen. Trek je sportschoenen aan, pak het speciale beweegalfabet erbij en ga lekker los!

Lees eens een kookboek

Lezen kan overal. Op je kamer, op de wc of... in de keuken! Onze leesconsulent Fardau laat je zien hoe leuk het is om een kookboek te lezen!

150 cm lezen

Kun jij 150 cm bij elkaar lezen? Leesconsulent Marije legt uit hoe je dat kunt doen!

Begin de week met een boek