Alle vestigingen van dbieb zijn t/m maandag 15 maart gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

scoor een boek

terug naar op school

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Dat is de gedachte achter Scoor een Boek. Een uniek leesproject waarin de scholen, dbieb en SC Cambuur in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel samenwerken. Het project richt zich op groep 5 en 6 van het primair onderwijs en de gezinnen van die kinderen. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want... scoren kun je overal.

Stimuleren

De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek. negen weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas (‘scoren’).

Hiermee willen we het leesplezier bij de kinderen aanwakkeren.

De kinderen worden extra gestimuleerd door een speler van SC Cambuur.

Leesplezier ontdekken 

In maart  2021 trapt een voetballer van SC Cambuur het project af.

Elke groep houdt in de klas op een poster bij hoeveel boeken er zijn gelezen. In de klas wordt er gesproken over de gelezen boeken: maak een Basisopstelling van de 11 mooiste boeken of geef een voorzet en deel een leestip met een ander. Tijdens Scoor een Boek. scoren de leerlingen tientallen boeken en ontdekken ze het plezier in lezen. Het project wordt in mei afgesloten met een sportieve activiteit. 

Deelnemende scholen

De volgende scholen doen mee met Scoor een Boek:

  • OBS De Jint
  • SWS De Swirrel
  • SBO Aquamarijn
  • De Prins Mauritsschool
  • Basisskoalle De Klimstien
  • Albertine Agnesschool
  • De Algraschool