Uitleg lidmaatschap online bibliotheek

Leenvoorwaarden

Met het digitaal abonnement kun je maximaal 10 e-books tegelijk lenen, voor een periode van 3 weken. Hetzelfde e-book kan je meerdere keren lenen.  

Ook heb je toegang tot honderden luisterboeken via de LuisterBieb app (hiervoor gelden aparte voorwaarden die via de app geaccepteerd moeten worden).

Waar word ik eigenlijk precies lid van als ik kies voor de online Bibliotheek?

De online Bibliotheek is een landelijke Bibliotheek waar je e-books kunt lenen. Deze Bibliotheek is onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek, je wordt dan ook lid van de Koninklijke Bibliotheek.

Ik wil lid worden van de online Bibliotheek, maar ik krijg de melding dat mijn e-mailadres al bekend is. Hoe los ik dat op?

Dit kan betekenen dat je al toegang hebt tot e-books via je lidmaatschap bij de lokale Bibliotheek. Probeer in te loggen met je bekende emailadres. Weet je je wachtwoord niet meer? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

Waarom kan ik alleen via iDEAL betalen?

De e-books in de online Bibliotheek zijn alleen bedoeld voor mensen die in Nederland wonen of verblijven. Door via iDEAL te betalen weten we dat je een Nederlandse bankrekening hebt en waarschijnlijk ook in Nederland woont.

Duur lidmaatschap

Een abonnement opzeggen kan tot vier weken voor de vervaldatum. Ben je langer dan een jaar lid, dan kun je het abonnement op ieder moment stopzetten. Je ontvangt dan restitutie van het teveel betaalde abonnementsgeld.

Lees alle voorwaarden in het bibliotheekreglement.