meer abonnementssoorten

keuze lidmaatschap

Er is voor iedereen een abonnement op maat: zowel voor personen, instellingen, scholen als kinderopvang.

Instellingen en bedrijven

Als instelling of bedrijf is het mogelijk om een basisabonnement of een comfortabonnement af te sluiten.

Prijs: basis € 57,00 of comfort € 78,00

Met een basisabonnement kun je evenveel lenen als bij een persoonlijk basisabonnement voor volwassenen. Namelijk 15 materialen, waarvan 7 boeken, tijdschriften en informatieve dvd's. De uitleentermijn is standaard drie weken.

Met een comfortabonnement kun je 30 materialen lenen. Je ontvangt een inleverattendering per e-mail en op verzoek gratis een extra pas. De uitleentermijn is zes weken en je betaalt geen telaatgelden. Bovendien kun je maximaal 10 keer per jaar gratis aanvragen buiten Fryslân (uitgezonderd cd's en dvd's).

Inschrijven als instelling kan alleen in dbieb. Bij inschrijving dient de vertegenwoordiger van de instelling zichzelf te legitimeren én een poststuk van de betreffende instelling bij zich te hebben. Dat kan zijn: briefpapier, envelop, visitekaartje.

 

Basisscholen en kinderopvang

Als basisscholen een dienstverlenings-abonnement afsluiten bij dbieb zit daar o.a. een schoolabonnement bij waarmee de leerkrachten 30 boeken voor zes weken kunnen lenen.

  • Prijs extra abonnement basisschool: € 78,00.
  • Onder op school > activiteitenaanbod staat meer informatie over het dienstverleningsabonnement voor het basisonderwijs.

Voor kinderopvang en peuterspeelzalen geldt een speciaal tarief van € 33,00. Het abonnement biedt: het lenen van 14 boeken per zes weken, een gratis programma tijdens de Nationale Voorleesdagen, een gratis themacollectie, twee keer per jaar het laatste nieuws in de mail en gratis reserveren.

neem contact op met team onderwijs om in te schrijven

Drie maanden lid

Een abonnement voor drie maanden kost € 20,00.
Er gelden dezelfde leenvoorwaarden als voor het basisabonnement.
N.B. met dit abonnement kunnen geen e-books geleend worden.

Inschrijven voor het drie-maandenabonnement kan online of in dbieb. Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee, ook na online inschrijving als je je lenerspas komt ophalen.

Tijdens het online inschrijven kies je in welke vestiging je lid wilt worden. Zet een vinkje bij drie-maandenabonnement als je dat wilt. Je betaalt het lidmaatschap meteen via iDEAL. Na betaling krijg je een tijdelijk pasnummer en een bevestiging. Verkrijgbaar aan de balie op vertoon van een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs of schrijf je hieronder online in.

Online inschrijven voor het drie-maanden abonnement

Kortingen

Houders van een geldige studentenkaart ontvangen € 2,50 korting per jaar op een jaarabonnement. Korting voor automatische incasso: € 0,50 korting per jaar.

terug naar keuze lidmaatschap