koken met kleur: feiten en fabels

Word je echt sterker van groene spinazie? Wat zijn de voordelen van meer kleur op je bord? Hoe worden kleuren gebruikt om onze voedingskeuzes te beïnvloeden? Ontdek het in deze workshop, verzorgd door Lize Beumeler (RUG, Campus Fryslân en MCL) en Tim van Zutphen (RUG, Campus Fryslân).

Koken met kleur: feiten en fabels

13.00-14.15 uur

In deze workshop word je op een creatieve manier aangemoedigd om kleurrijke groenten en fruit te omarmen, maar leer je ook over de mythes rondom de kleur van voeding. Je ontdekt de voordelen van verschillende kleurrijke voedingsmiddelen en hoe voedingsstoffen in deze producten kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.

Is zo’n oranje of paarse groentewrap eigenlijk wel zo gezond?!

terug naar weekend van de wetenschap

  • Adam R. Schaefer Gezond eten

    Is een donut gezond en hoe maak je een gezonde pizza? Lees hoe belangrijk het is dat je gezond eet. Met paginagrote kleurenillustraties en enige vragen. Ook onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

    Gedrukt boek

  • Nancy Dickmann Fruit

    Hoe groeit fruit? Waarom is fruit gezond? Grote kleurenfoto's met een of twee regels tekst. Onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

    Gedrukt boek