koken met kleur: feiten en fabels
Word je echt sterker van groene spinazie? Wat zijn de voordelen van meer kleur op je bord? Hoe worden kleuren gebruikt om onze voedingskeuzes te beïnvloeden? Ontdek het in deze workshop, verzorgd door Lize Beumeler (RUG, Campus Fryslân en MCL) en Tim van Zutphen (RUG, Campus Fryslân).
Koken met kleur: feiten en fabels
13.00-14.15 uur
In deze workshop word je op een creatieve manier aangemoedigd om kleurrijke groenten en fruit te omarmen, maar leer je ook over de mythes rondom de kleur van voeding. Je ontdekt de voordelen van verschillende kleurrijke voedingsmiddelen en hoe voedingsstoffen in deze producten kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.
Is zo’n oranje of paarse groentewrap eigenlijk wel zo gezond?!
terug naar weekend van de wetenschap
Adam R. Schaefer Gezond eten
Is een donut gezond en hoe maak je een gezonde pizza? Lees hoe belangrijk het is dat je gezond eet. Met paginagrote kleurenillustraties en enige vragen. Ook onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Gedrukt boek
Nancy Dickmann Fruit
Hoe groeit fruit? Waarom is fruit gezond? Grote kleurenfoto's met een of twee regels tekst. Onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Gedrukt boek