kunst&cultuur

terug naar te doen

(Her)ontdek het verleden. Van componisten als Beethoven en Mozart, die verschillende stemmingen in hun muziek lieten doorklinken. Of van Paul Verhoeven en Orson Welles die onvergetelijke films maakten. Of duik in je eigen familiegeschiedenis. Wie waren je voorouders en hoe zag hun leven eruit? Het verleden verrast en verandert je blik op het nu.
Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.Topstukken klassieke muziek

Klassieke muziek is niet uit de muziekwereld weg te denken. Of je nu wel of geen klassieke muziekkenner bent, van deze componisten uit deze serie ken je er vast en zeker een paar: Wolfgang Amadeus Mozart of Ludwig van Beethoven bijvoorbeeld. De colleges bieden voor elk wat wils.
 

Topstukken klassieke muziek

Stemmen van de klassieken

De verhalen uit de Griekse en Romeinse tijd bevatten vaak een universele boodschap die ons van alles kan leren, en die ons anders naar de wereld om ons heen laat kijken. Die verhalen brengen misschien emoties boven die je lang niet hebt gevoeld. Zoals de Grieken het zelf ook zagen: literatuur is genezing voor de ziel.

Stemmen van de klassieken

Art-songs van Richard Hageman

Zangeres Siobhan Stagg en pianist Nico de Villiers presenteren hun nieuwe cd met daarop songs van de Leeuwarder componist Richard Hageman.

gratis Recital op zondag 22 januari 2023

Filmgeschiedenis

Film en bewegend beeld zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. In deze reeks colleges duiken we in de filmgeschiedenis van beroemde filmregisseurs.

colleges filmgeschiedenis

  • Muziekluistergroep

    Via dbieb is er een muziekluistergroep van Senia waardoor je met gelijkgestemden je favoriete muziekstukken kunt uitdiepen.

Gratis online cursussen!

Wist je dat je als lid van dbieb ruim 160 online cursussen kunt volgen? Dat kan helemaal gratis, en op een moment dat het jou uitkomt. Van grafische vormgeving, InDesign, Filosofie & Islam tot snellezen. En meer.

kijk welke cursussen je kunt volgen


  • Meer weten?