In dbieb Stiens is tot de verhuizing geen WiFi beschikbaar. Daardoor kunnen de werkplekken niet gebruikt worden. Kopiëren is wel mogelijk. Ook belastingaangifte doen in dbieb Stiens is mogelijk.

kunst&cultuur

terug naar te doen

(Her)ontdek het verleden. Van componisten als Brahms en Rachmaninov, die verschillende stemmingen in hun muziek lieten doorklinken. Of duik in je eigen familiegeschiedenis. Wie waren je voorouders en hoe zag hun leven eruit? Het verleden verrast en verandert je blik op het nu. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.


Topstukken klassieke muziek

Klassieke muziek is niet uit de muziekwereld weg te denken. Of je nu wel of geen klassieke muziekkenner bent, van deze componisten uit deze serie ken je er vast en zeker een paar: Wolfgang Amadeus Mozart of Ludwig van Beethoven bijvoorbeeld. De colleges bieden voor elk wat wils.

Topstukken klassieke muziek

Filmgeschiedenis

Film en bewegend beeld zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. In deze reeks colleges duiken we in de filmgeschiedenis van beroemde filmregisseurs als Paul Verhoeven, Orson Welles en Ingmar Bergman. Camera loopt? Actie!

Colleges filmgeschiedenis

Wie waren mijn voorouders? - vervolg

In deze vervolgcursus verdiepen we ons verder in genealogie. We duiken in notariële archieven, memories van successie (aktes erfenisbelasting) en belastingkohieren (lijst van belastingschuldigen).

start cursus 4 april

Gratis online cursussen - log in met je lenerspas en start een cursus

  • Muziekluistergroep

    Via dbieb is er een muziekluistergroep van Senia waardoor je met gelijkgestemden je favoriete muziekstukken kunt uitdiepen.


  • Meer weten?