kunst en cultuur

terug naar doen

(Her)ontdek het verleden. Van componisten als Brahms en Rachmaninov, die verschillende stemmingen in hun muziek lieten doorklinken. Of duik in je eigen familiegeschiedenis. Wie waren je voorouders en hoe zag hun leven eruit? Het verleden verrast en verandert je blik op het nu. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.


College Fotografie: Saskia Aukema

Documentair fotograaf Saskia Aukema combineert haar eigen beelden vaak met teksten en archiefmateriaal. In dbieb toont ze haar voortdurende zoektocht naar beelden met de meeste zeggingskracht.

wo 11 okt, dbieb Leeuwarden

College Fotografie: Bas Losekoot

Hoe vaak zijn we samen alleen? Somfy Photography Award-winnaar Bas Losekoot belicht met zijn project ‘Out of place’ zijn visie op de gevolgen van de toenemende urbanisatie en bevolkingsdichtheid.

wo 8 nov, dbieb Leeuwarden

Het nut van het stoïcisme

Hoe ga jij om met verandering? Met onzekerheid, tegenslag, ziekte en dood? Hoe vind je innerlijke rust? In deze collegereeks verdiep je je in de hedendaagse psychotherapeutische stromingen waarin het denken van de Stoïcijnen terugkomt, en de invloed van het stoïcisme op onder andere de zelfhulpindustrie.

wo 27 sep t/m wo 13 dec, dbieb Leeuwarden

stoicisme

Filmgeschiedenis

Film en bewegend beeld zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. In deze reeks colleges duiken we in de filmgeschiedenis van beroemde filmregisseurs als Spike Lee, Agnes Varda en Walt Disney.

colleges filmgeschiedenis

Van Klei tot Keramiek

Klei is zo oud als de wereld, letterlijk. In de loop van duizenden jaren zijn er de prachtigste voorwerpen mee gemaakt. Kunsthistorica drs. Karin Straathof deelt de geheimen van het wel en wee van klei en keramiek uit Friesland en over de wereld van aardewerk tot porselein.

do 26 okt, dbieb Stiens

Gratis online cursussen - log in met je lenerspas en start een cursus


  • Meer weten?