digid en digivitaler

terug naar leven en werken

Digivitaler - toegang tot je digitale patiëntendossier

Zaken rondom zorg en gezondheid regel je tegenwoordig steeds meer online. Met je DigiD heb je toegang tot je digitale patiëntendossier. Maar hoe werkt dit? dbieb organiseert de cursus ‘Digivitaler’. In deze cursus van vier dagdelen maak je kennis met digitale zorg en ga je aan de slag met het eigen digitale patiëntenportaal: MijnGezondheid.net of Uw Zorg Online.

Voor wie: iedereen die hulp kan gebruiken bij het gebruiken van het digitaal patiëntenportaal. Om mee te doen is enige computerervaring en kunnen omgaan met DigiD wel noodzakelijk.

Hoe: In een groep van max 6-8 cursisten

Wat: vier gratis bijeenkomsten van twee uur

Meedoen? De cursus is gratis. Er zijn op dit moment nog geen cursussen gepland. Heb je interesse? Meld je dan aan en een medewerker van dbieb neemt contact met je op om af te spreken wanneer je kunt starten en welke groep bij je past.

Ik heb belangstelling voor Digivitaler

Werken met DigiD

Het aanvragen van zorgtoeslag, een afspraak maken bij de gemeente, belastingzaken regelen... De overheid vraagt je om steeds meer zelf online te regelen. Mét een digitale handtekening: je DigiD. Dbieb organiseert regelmatig de cursus ‘Werken met DigiD’, waarin je stap voor stap het aanvragen en gebruiken van je DigiD leert.

Voor wie: iedereen die hulp kan gebruiken bij het aanvragen van een DigiD. Computerervaring op basisniveau is noodzakelijk.

Hoe: In een groep van max 8 cursisten doorloop je met een vrijwilliger het cursusboek

Wat: vier gratis bijeenkomsten van twee uur

Meedoen?
De cursus is gratis. Er zijn op dit moment nog geen cursussen gepland. Heb je interesse? Meld je dan aan en een medewerker van dbieb neemt contact met je op om af te spreken wanneer je kunt starten en welke groep bij je past.

ik heb belangstelling voor werken met digid

Tip

Voor de beide cursussen is het handig als je al wat computerervaring hebt. Heb je die niet, dan kun je eerste meedoen aan de gratis cursus leren computeren. Klik op de link voor meer informatie.


Thuis oefenen met je DigiD

Om je overheids- en gezondheidszaken te regelen heb je vaak DigiD nodig. Bij Digisterker door doen vind je boekjes waarmee je stap-voor-stap leert hoe je allerlei zaken op internet moet regelen. Zo leer je om je DigiD te gebruiken.

digisterker door doen

Veilig je klachten opzoeken bij thuisarts.nl

Er zijn veel sites en apps rondom gezondheid. Maar er is er maar één die huisartsen ook gebruiken als ondersteuning bij voorlichting aan hun patiënten: thuisarts.nl.

thuisarts.nl

  • Hulp nodig?