Ben je ook een van die tienduizenden lezers in Nederland en Vlaanderen die deelneemt aan een leesclub? Praten over boeken verrijkt je leeservaring en bovendien maak je in een leesclub kennis met boeken die je misschien zelf niet zo snel zou hebben gekozen. 

 1. Stel je leesgroep samen

  Vorm zelf een groep of sluit je bij een leesgroep aan via Senia. dbieb levert standaard 5 exemplaren van een titel, minstens 7 weken voor de leesgroepbijeenkomst.

  > bekijk de spelregels voor leesgroepen

 2. Kies uit het titelaanbod

  Maak je keuze uit een speciale collectie voor leesgroepen met ruim 100 titels waaruit je kunt kiezen. 

  > bekijk het titelaanbod voor leesgroepen

 3. Meld je leesgroep aan

  De contactpersoon van de leesgroep ontvangt via de mail de planning waarin de afhaalweken staan vermeld voor het gehele leesseizoen.

  > print aanmeldformulier

  > online aanmeldformulier

Diensten van dbieb

Wij hebben een speciale collectie voor leesgroepen met ruim 100 titels waaruit je kunt kiezen. Door middel van een inschrijfformulier kun je aangeven welke titels je wilt lenen. De bibliotheek levert de leesgroep standaard vijf exemplaren per titel. Deze staan minimaal zeven weken voor de geplande bijeenkomst klaar, zodat ieder exemplaar door meerdere leesgroepleden gelezen kan worden.

Tips voor digitaal lezen

dbieb biedt niet alleen boekencollecties voor leesgroepen; er zijn meer diensten waar je leesclub gebruik van kan maken. We noemen enkele van de mogelijkheden:

Achtergrondinformatie

In onze catalogus of in de digitale bestanden staat veel achtergrondinformatie over boeken. Als lid van de dbieb kun je die informatie ook thuis raadplegen via de website van dbieb. Log in met je dbieb-account (pasnummer en wachtwoord) of met je account van de onlinebibliotheek (e-mailadres en wachtwoord). Meer informatie op onze pagina digitaal aanbod.

Ben je nog geen lid: je kunt je eenvoudig online inschrijven als lid om snel van onze diensten gebruik te maken.

Meedoen aan een leesgroep of er een starten

Wil je een leesgroep starten, meld je dan aan bij Senia. Senia biedt een literatuurwijzer, leeswijzers en biedt ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij een bestaande leesgroep.


Tips uit de titellijst voor leesgroepen


Elke maand samen een e-book lezen

Een e-book is altijd voor alle leden beschikbaar. Speciaal voor leesclubs licht de online bibliotheek elke maand een e-book uit.

Naar de leesclub van de online bibliotheek

Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? dbieb biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten.